De nieuwe woontrend: industriële meubels

Een nieuwe trend in het wooninterieur zijn industriële meubels. Het is niet zo gek dat industriële meubels populair zijn in het interieur. Deze stijl is namelijk goed te combineren met verschillende woontrends. Dit jaar staan meerdere woontrends centraal. Kenmerkend aan deze trends zijn de natuurlijke materialen en accenten. Daarnaast is duurzaamheid heel belangrijk voor de consumenten. In deze blog nemen wij de nieuwste woontrend met je door.

Duurzaamheid van industriële meubels

In 2020 was duurzaamheid al erg belangrijk. Deze trend is doorgezet in 2021. Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat we niet zomaar nieuwe meubels kopen. Het productieproces is dan ook erg belangrijk geworden. Hierbij wordt er op gelet of het product lokaal is geproduceerd en of gerecyclede materialen worden gebruikt. 

Voor veel industriële meubels wordt steigerhout gebruikt. Dit is recyclet materiaal waardoor deze meubels heel duurzaam zijn. Het steigerhout wordt vaak gebruikt in de bouw als loopplank. Deze planken worden geschuurd en hergebruikt voor industriële meubels. Voorbeelden van industriële meubels zijn:

 

 

Er zijn te veel verschillende industriële meubels met steigerhout om op te noemen. Dit geeft al aan hoe populair de woontrend is. 

Natuurlijke materialen en accenten 

Veel populaire materialen voor in het interieur zijn eikenhout, rotan en katoen. Dit zien we terug in de accessoires zoals kussens en lampen. Deze trend is erg goed te combineren met industriële meubels. De combinatie van natuurlijke en duurzame materialen is daarom ook erg populair. Deze woonstijl past overigens ook goed bij planten en bloemen. De perfecte stijl voor een rustig interieur. 

Ben jij ook enthousiast geworden om deze stijl in je eigen interieur toe te passen? Wacht dan niet langer en combineer duurzame en natuurlijke materialen. Maak bewuste keuzes om jouw interieur duurzaam te maken en durf te combineren met natuurlijke materialen. Maak jouw interieur compleet met de nieuwste woontrend. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten