Maak een workout uitdagender met een kettlebell

Maak een workout uitdagender met een kettlebell

 

Om een workout op een eenvoudige en snelle manier wat te verzwaren zijn kettlebells ideale attributen om te gebruiken. Een kettlebell is een gewicht met een handgreep eraan die je makkelijk vastpakt en in diverse gewichten te verkrijgen is. Ze zijn dan ook ideaal om te gebruiken tijdens de diverse oefeningen van een workout.

 

Een kettlebell gebruiken

 

Het uiterlijk van een kettlebell kan je doen denken aan een kogel die uit een kanon wordt gevuurd, maar dan wel één met een handvat eraan. Gelukkig wordt een kettlebell hier uiteraard niet voor gebruikt. Een kettlebell is juist ideaal om mee te sporten zodat je aan je spieren kan werken. Een kettlebell voegt veel toe aan een workout, je kan er zelfs meer zin in krijgen omdat het de workout een stuk uitdagender en minder saai kan maken. Omdat ze in verschillende gewichten te verkrijgen zijn, is het voor iedereen te gebruiken en kan je er regelmatig je workout mee uitdagen door simpelweg een zwaarder gewicht uit te kiezen.

 

Verstevig de basis van je lichaam

 

Je kan met een kettlebell zwaaiende bewegingen maken en er zo jouw basis mee

verstevigen. De basis van je lichaam wordt ook de core van het lichaam genoemd en bestaat uit de onderkant van je romp waaronder je buikspieren. Door deze te verstevigen, leg je de basis voor heel je workout. Rechtop staan zal makkelijker worden daardoor en zo voorkom je dat je bijvoorbeeld rugpijn krijgt door een verkeerde uitvoering van een oefening. Span dan ook altijd je buikspieren en rugspieren aan tijdens een oefening, daardoor ga je automatisch in een betere houding staan. De aangemaakte spieren kunnen ook in de rest van je bezigheden een voordeel zijn, gezien ze je lichaam beter kunnen gaan ondersteunen. Onder andere veel rug en heupklachten kunnen namelijk voortkomen uit een slechte houding.

 

Allerlei spiergroepen trainen

 

Zo kan je met de kettlebell tevens de schouders trainen en uiteraard ook de armspieren. Het kan zijn dat je een lichter gewicht voor de ene spiergroep wilt gebruiken, waardoor het aanschaffen van meerdere kettlebells van verschillende gewichten een uitkomst kan zijn. Op Shapenation kan je kettlebells in verschillende gewichten vinden in allerlei mooie kleuren zoals paars, blauw of groen zodat je de zwaarte van de kettlebell in één oogopslag kan herkennen of kies voor zwart om één geheel aan te houden.

 

De zwaarte van de Kettlebell

 

De zwaarte van de kettlebell staat er uiteraard ook op vermeld zodat je snel kan zien welk gewicht je wilt pakken om mee te trainen. Bij de zwarte staat het gewicht er extra duidelijk erop, bij de gekleurde kan je het gewicht mede herkennen aan de kleur zelf. Je kan ze in allerlei gewichten uitkiezen. Kies bijvoorbeeld een lichte van twee kilo uit om mee te beginnen en bouw het op tot zwaardere gewichten zoals 28 kilo. Voor sommige oefeningen kan het handiger zijn om met lichtere gewichten te trainen, je kan gaandeweg ondervinden wat het beste gewicht is voor welke oefening. Wanneer een gewicht je geen uitdaging meer geeft, merk je dat namelijk snel genoeg.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten