Laminaat kopen

Laminaat: het is één van de vele mogelijkheden van vloerbedekking en heel populair. Wat is het precies, waarom kan je het zo makkelijk zelf leggen en welke andere voordelen zijn er nog? Lees je even mee?

Laminaat is geen parket

Laminaat – what’s in a name – betekent plaatmateriaal in lagen opgebouwd. En dat is het eigenlijk. Het is geen hout, wel een bovenlaag in harde kunststof met houtdessin. Daaronder zit een houtvezelplaat en ook een laag van melamine (kunststof).

Lijkt écht hout – breed gamma

Dankzij doorgedreven technologie is laminaat met het blote oog niet te onderscheiden van echt hout. De houtlook bootst hout na tot in elk detail, met inbegrip van scheurtjes en noesten. Laminaat bestaat in een ruim aanbod van formaten en tinten, zodat je zeker je keuze vindt. Wil je liever beton of natuursteen nabootsen? Ook dat kan met een laminaatvloer. Laminaat leggen is zeer simpel zelf te leggen. 

Kostprijs valt mee

In tegenstelling tot vele andere soorten vloeren is laminaat erg goed betaalbaar. Er zijn natuurlijk onderling wel prijsverschillen, maar over het algemeen kan je stellen dat een laminaatvloer tot de goedkoopste oplossingen behoort.

Do it yourself

Je hoeft helemaal geen specialist te zijn om je laminaatvloer zelf te installeren. Zo bespaar je zowel op aankoopprijs als op werkuren. Door het handige kliksysteem gaat dit heel eenvoudig. Lijm of mortel? Totaal overbodig. Zorg wel voor een goede ondervloer om geluidshinder te beperken.
Toch ergens een probleempje? Vervang gewoon één strook en klaar is kees. Ga je verhuizen? Je vloer kan mee, want laminaat is een zwevende vloer die even makkelijk gedemonteerd als gemonteerd wordt.
Als kers op de taart kan je trots zijn op je eigen werk en hou je er op die manier nog een goed gevoel aan over ook.

Makkelijk te onderhouden

Je hoeft niet te boenen of te schuren. Het vuil dringt niet in het materiaal. Een poetsbeurt met de stofzuiger en een licht bevochtigde of zelfs droge vezeldoek is voldoende om lange tijd te genieten van je laminaatvloer. Sommige vloeren hebben zelfs een antistatische laag waardoor ze minder stof aantrekken. Ideaal bij allergieën.

Duurzaam

Laminaat heeft helemaal geen last van verkleuring door de zon. Het is sterk en gaat jaren mee. Laminaat is slijtvast. Vlekken krijgen haast geen kans. Geen wonder dat laminaat ook populair is in openbare gebouwen. Voor ruimtes zoals keuken en badkamer bestaan er zelfs vochtbestendige laminaatvloeren. Laminaat kan bovendien zonder problemen geplaatst worden op vloerverwarming.

https://www.tapijtenlaminaatdirect.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten