Kunstplanten voor buiten

Kunstplanten voor buiten? Natuurlijk!

Zet de bloemetjes maar buiten.

Misschien denk je bij kunstplanten aan de vaal geworden gerafelde viooltjes op het tafelkleedje van je oma. Laten we dat beeld maar eens afstoffen!
Wat dacht je van kunstplanten voor buiten, die dus niet stoffig worden en zelfs niet verkleuren onder invloed van zonlicht? Kunstgras kennen we al langer, maar intussen zijn ook kunstplanten en kunstbomen voor buiten in vele soorten en maten verkrijgbaar. Met een paar goedkope kunstplanten maak je zelfs van je betonnen balkonnetje een paradijselijke plek.

Kunnen kunstplanten buiten het hele jaar blijven staan?

Ja, dat kan. Zoals je grasmat het hele jaar door blijft liggen, kunnen ook je kunstplanten of kunstbomen buiten blijven staan onder alle weersomstandigheden. Kunstbomen voor buiten worden gemaakt van pvc waaraan een uv-protector wordt toegevoegd. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor zonlicht en kan de oorspronkelijke kleur jarenlang behouden blijven.

Hoe creëer je een natuurlijk effect met kunstplanten buiten?

Als je je kunstplanten op een plek zet waar de levende variant het ook goed doet, ben je al een heel eind op weg. Ook goedkope kunstplanten zorgen voor een natuurlijke uitstraling als je ze plaatst waar je ze in de natuur kunt verwachten. Dus geen vaas met bloeiende tulpen naast je voordeur in november, maar een grote varen in dat beschutte hoekje van je tuin.

Een onderhoudsarme afscheiding tussen jouw tuin en het paadje van de buren maak je door een rijtje kunstbuxusplanten neer te zetten. Deze zijn in verschillende vormen en maten te koop. Een hogere heg van bijvoorbeeld coniferen kan natuurlijk ook. Of ga voor een mooie hoge laurier midden in je tuin. Met haar dichte donkergroene bladeren is ze niet alleen een echte eyecatcher, maar ook een bron van schaduw en privacy.

https://kunstplantenxl.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten