Kozijnen vervangen

VL wonen

Als je kozijnen aan vervanging toe zijn, moet je beslissen wat voor kozijnen je daarna wilt gaan plaatsen. Worden het traditionele houten kozijnen, kunststof kozijnen of kies je voor kozijnen van aluminium? Voor je deze keuze maakt, is het verstandig je in de voor- en nadelen te verdiepen. Welke kozijnen passen het beste bij je woning en bij je portemonnee, want niet alleen de materialen verschillen, ook de prijzen lopen uiteen.

Met kunststof kozijnen veel geld besparen

Als je een beperkt budget hebt, zijn kunststof kozijnen een verstandige keuze, waar je veel plezier van zult hebben. Kunststof kozijnen bestaan uit verschillende PVC profielen. Als deze kozijnen eenmaal geplaatst zijn, heb je er geen omkijken meer naar. Ze zijn onderhoudsarm, hoeven niet jaarlijks geschilderd te worden, wat je veel geld scheelt. Daarnaast scheelt het je ook tijd, want een week vrij nemen om je kozijnen te schilderen hoeft niet meer. Het enige minpunt is, dat schade niet makkelijk hersteld kan worden. Kunststof kozijnen zijn in diverse kleuren leverbaar.

Houten kozijnen, een vertrouwde keuze

Voor een ouder pand wil je waarschijnlijk houten kozijnen te kiezen. Het geeft je woning een sfeervolle look en beschadigingen zijn eenvoudig te herstellen. Nadeel is, dat houtwerk veel onderhoud vergt en duurder is, zowel in aanschaf als in onderhoud. Misschien zijn dan toch kunststof kozijnen de oplossing. Tegenwoordig zijn deze kozijnen met houtlook in diverse motieven verkrijgbaar, waardoor een sfeervolle look voordelig te realiseren is.

Aluminium kozijnen voor een moderne woning of bedrijfspand

Een strak moderne woning of bedrijfspand verdient bijpassende kozijnen van aluminium. Zeker als er geen beperking op het budget zit, is dit een goede keuze. Aluminium kozijnen zijn duur, circa 30% duurder dan kunststof kozijnen, maar het geeft de woning of het bedrijfspand allure. En het is onderhoudsvrij, dus slechts eenmaal geld uitgeven en daarna voor jaren klaar.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten