Markiezen zonneschermen voordelen

VL wonen

Markiezen zonneschermen bieden verschillende voordelen. Zo weren ze uiteraard de zon, maar daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een prachtige uitstraling aan je woning. Win-win dus! Maar er is meer! Markiezen kunnen namelijk met behulp van verschillende opties volledig gefinetuned worden. 

Heb je bijvoorbeeld nog steeds last van lichtinval, dan kun je er ook nog voor kiezen om je markies te voorzien van zijflappen. Deze houden de lichtinval vanaf de zijkanten tegen. Ooit eerder markiezen gehad en bekend met gaatjes in het markiesdoek? 

Ook daar zijn tegenwoordig oplossingen voor! Namelijk in de vorm van een stormstrook! Dit is een strook die aan de achterkant van de markies bevestigd wordt en het flapperen tegen de gevel opvangt, waardoor er geen gaatjes meer in het markies zelf komen! 

Markiezen zonneschermen mogelijkheden

Er zijn met markiezen zonneschermen meer mogelijkheden dan vroeger. Dit niet alleen op het gebied van opties, maar bijvoorbeeld ook in de materiaalkeuze. Vroeger werden markiezen voornamelijk gemaakt van meranti hout, maar tegenwoordig kan er bijvoorbeeld ook gekozen worden voor aluminium markiezen en zelfs voor een combinatie tussen meranti en aluminium. 

Dit maakt een markies extra stevig en zorgt ervoor dat deze aanzienlijk langer mee zal gaan en dat terwijl markiezen er toch al om bekend staan dat ze jarenlang mee kunnen. Om nog maar eens extra aan te tonen hoe sterk markiezen kunnen zijn, worden de beste markiezen verkocht met een garantie van 5 jaar! Dit is trouwens ook een punt om op te letten wanneer je een markies gaat kopen. 

Elektrische markiezen

Vroeger was markies zonwering uitsluitend leverbaar met handbediening. Tegenwoordig kunnen ze ook elektronisch worden bediend. Hier zijn verschillende motoren voor en natuurlijk ook verschillende bedieningen zoals wandschakelaars en afstandsbedieningen. 

Sommige markiezen worden uitsluitend in elektrische variant verkocht, doordat ze simpelweg te zwaar zijn om nog met de hand te bedienen. Een elektrische markies is ook erg handig voor mensen met lichamelijke ongemakken. 

Wat kost een markies

De prijzen van markiezen verschillen natuurlijk per winkel. Ook moet er niet vergeten worden dat markiezen over het algemeen een maatwerk product zijn. Dat wil zeggen dat er meestal gewerkt wordt met een vanaf prijs, die nog zal oplopen door het kiezen van afwijkende maten en opties! 

Wij verkopen ook markiezen en de prijzen beginnen vanaf €299. Hiermee mogen wij ons een van de goedkoopste online aanbieders van Nederland noemen op het gebied van markies zonwering. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten