Kies voor fraaie markiezen zonwering

VL wonen

Wanneer je echt op zoek bent naar een soort zonwering dat zeer goed past bij een woning met een klassieke uitstraling, dan is markiezen zonwering zeker een soort die je moet overwegen. Markiezen waren een van de allereerste soorten zonwering die in Nederland werd geïntroduceerd en hierdoor zijn ze vandaag de dag nog steeds zeer populair.

Het leuke aan markiezen zonwering is, dat het model nog steeds ongewijzigd is en jarenlang zeer succesvol en populair is geweest. Hoewel er wel vernieuwingen zijn aangebracht in uitstraling, is het principe in al die jaren een beetje gelijk gebleven.

Waarom markiezen zonwering kopen

Het kopen van een markies is vaak een bewuste keuze. Vaak wordt dit niet eens puur vanuit de gedachte gedaan dat er zonwering nodig is, maar ook omdat het nou eenmaal zeer fraai staat wanneer ze zijn gemonteerd aan de gevel.

Vooral bij oudere woningen, winkels en panden kan een markies heel veel bijdragen aan het totaalplaatje van de uitstraling. Een markies is dus zeker niet alleen praktisch, maar ook een bijdrage voor de uitstraling van een woning.

Bij het kopen van een markies, komen dan ook vaak verschillende zaken aan bod en niet alleen het feit dat ze de zon zo goed kunnen weren. Markies zonwering doet namelijk ongemerkt veel meer dan alleen de zon weren.

Markies zonwering modellen

Ik zei net dat het model niet veranderd is in de jaren en ergens is dat ook wel echt zo, maar natuurlijk zijn er tegenwoordig wel meer mogelijkheden. Dit komt omdat een authentieke markies vooral werd toegepast bij woningen en panden met een vintage uitstraling, terwijl mensen met een nieuwbouw woning een markies ook vaak erg mooi vinden.

Daarom zijn er aan het standaard model twee nieuwe modellen toegevoegd, namelijk het petmodel en het klapmodel. Ook kan er gekozen worden uit verschillende doekhoudingen. Zo bestaat er het authentieke model en het moderne model!

Naast de verschillende modellen kunnen markiezen ook worden gekocht in tal van kleuren. Vooral de gestreepte modellen kwam je vroeger overal tegen, maar tegenwoordig kan het doek ook voorzien worden van een effen kleur. Er zijn dus wel veranderingen, maar de basis is hetzelfde gebleven.

De prijs van markies zonwering

Markiezen zonwering prijzen verschillen natuurlijk per type, maat, merk en aanbieder. Toch kun je online al een markies bestellen vanaf €299. Hiervoor hoef je niet naar een bouwmarkt, maar voor deze prijs koop je gewoon een markies bij een online speciaalzaak.

Vroeger was dit wel anders en waren markiezen nog zeer prijzig, maar tegenwoordig met zoveel aanbieders en online aanbieders hoeft het kopen van een markies niet zo ontzettend duur meer te zijn!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten