Kies je geluidssysteem in vijf stappen

VL wonen

Stereosystemen of surroundsystemen zijn er in diverse uitvoeringen en maten. Gebruikelijk bestaan al dit soort systemen uit drie componenten, namelijk: luidsprekers voor stereo geluid of thuistheater, een receiver-versterker met AM/FM-tuner en een dvd/cd-speler als muziekbron. Maar, het lukraak kopen van de componenten is niet voldoende. Er zijn tal van andere voorwaarden waar u rekening mee moet houden voordat u een van de vele geluidssystemen koopt voor in huis.

Stap 1: Ken uw vereisten

Niet iedereen is een grote muziekliefhebber en zal zijn stereo of surround systeem elke dag gebruiken. Bedenk hoe frequent u en uw gezin het systeem zult gebruiken. Schaf een systeem aan die past bij de behoeften van het gezin of van uw gebruik alleen. Bent u een ware muziekfreak die dag en nacht naar muziek luistert, dan zijn losse componenten misschien de meest voor de hand liggende oplossing.

Het voordeel van losse componenten is dat je deze apart kunt selecteren op geluidskwaliteit. Maar bent u een persoon van meer muziek of radio op de achtergrond, of denkt het niet zo vaak te gebruiken, dan is misschien een compleet systeem de beste oplossing. Denk daarbij ook aan het doel van de aanschaf, aan het geluid bij gamen zult u minder eisen stellen dan bij muziek.

 

Stap 2: Koop bij de juiste winkel

We leven in een tijdperk van onlineaankopen doen. Daar is op zichzelf niks mis mee als uw eisen niet hoog zijn en weet wat u kunt verwachten voor de prijs die u neer telt. Een draagbare radio/cd-speler voor naar het strand of op de camping is dan al gauw goed. Maar is het niet verstandiger om misschien online ideeën op te doen en het geluidssysteem van uw keuze gewoon te kopen bij een plaatselijk audiowinkel.

 

Stap 3: Bepaal hoeveel u kunt uitgeven

Bereken hoeveel u kunt spenderen voordat u gaat winkelen. De kunst is om een geluidssysteem te kopen voor een redelijke prijs die bij uw wensen past. Vindt iedereen het bij u thuis leuk om af en toe een film te kijken of heeft u een geluidssysteem woonkamer nodig voor muziek en gamen, dan is het misschien verstandiger om losse componenten te kopen. Losse componenten met sublieme muziek weergaven zijn over het algemeen duurder dan een alles-in-een-systeem. Alles in een is altijd goedkoper dan afzonderlijk, het nadeel is dat misschien niet alles aan uw wensen voldoet.

 

Stap 4: het nemen van een surroundsound

Wanneer iemand een filmfreak is ‒ herkenbaar aan de vierkante ogen ‒ dan wil diegene een bioscoopervaring met surroundsound thuis willen ervaren. De vele beschikbare opties bij een geluidssysteem woonkamer kunnen nogal overweldigend zijn. Het daarom verstandig van tevoren wat keuzes te bepalen voordat u eropuit trekt. Een belangrijke randvoorwaarde is hoe groot de kamer is waarin u het audiosysteem wilt opstellen.

Een versterker met een audio-uitvoer van gemiddeld 50 watt(RMS) per kanaal is heel leuk voor een kleine kamer, bij een grotere kamer is 150 watt of meer een betere keuze. Bij het aanschaffen van losse componenten moeten dan wel de luidsprekers geschikt zijn voor het vermogen dat de versterker levert. Wij van Morelisse staan altijd voor u klaar om advies over muziek voor thuis te geven.

 

Stap 5: Draadloos of met kabel

Overweeg als u een installatie wilt hebben over de logistiek van de luidsprekers. Aan of langs de muren plaatsen ervan met draden die overal zichtbaar zijn kan lelijk overkomen en zelfs frustrerend worden. Heel veel sound-pakketten bieden draadloze opties. Ze zullen nooit helemaal draadloos zijn, omdat ze voeding via het lichtnet nodig hebben. Maar het gros van de bekabeling bent u dan kwijt, wat altijd mooier is.

 

Advies over muziek vor thuis

Wij van Morelisse geven daarom advies over muziek voor thuis in onze winkel, de kwaliteit die u zoekt bij ons kunt checken, voelen en beleven. Bij ons kunt u de perfecte geluid en beeldervaring ondervinden, prijzen en kenmerken vergelijken en waar u alles kunt vragen over details en functies van beeld of geluid systemen. Wij hebben een team van ervaren verkopers die u kunnen helpen bij het kiezen uit de vele verkrijgbare geluidssystemen.

https://morelisse.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten