Kies de beste subwoofers met deze tips!

VL wonen

 Bij het kopen van de meest geschikte subwoofer komt nog best wel wat kijken. Er zijn verscheidene dingen waar je op moet letten bij het kopen van een subwoofer. Het is namelijk niet zo dat iedere subwoofer geschikt is voor iedere willekeurige ruimte. Waar je allemaal op moet letten lees je daarom allemaal in deze blog.  

De eerste stap bij het kiezen van je subwoofer        

Het eerste ding waar je op moet letten is natuurlijk of de betreffende subwoofer wel bi je huidige apparatuur past. Wanneer je bijvoorbeeld apparatuur van Dali hebt staan is het voor de hand liggen dat de beste kun je dan ook Dali subwoofers zouden moeten zijn. Theoretisch gezien zouden die het beste moeten passen bij de apparatuur die je hebt staan.

Het formaat

Bij het kiezen van een subwoofer moet je er rekening mee houden dat het een apparaat is die geschikt is voor de ruimte waar je hem in wil plaatsen. Voor een woonkamer heb je andere vermogens aan apparatuur nodig als voor een kleine zaal. Omdat een dansende subwoofer niet goed is zijn de subwoofers vaak redelijk aan het gewicht.

Het vermogen

Bij het kiezen van de wattage is het geen goed idee om je alleen maar bezig te houden met die duizend watt die je never nooit gaat halen in een woonkamer. Zorg er wel voor dat wanneer je een grotere woonkamer hebt dat het geluid wel goed uit komt. Hiervoor heb je dan wel weer wat meer wattage nodig.

Draadloze streamingsdiensten

Wanneer je een echte liefhebber van muziek bent dan al je ongetwijfeld ook wel hebben gehoord van draadloze NAD streamers en wat zij voor jou zouden kunnen betekenen. NAD streamers zijn zeer vriendelijk in het gebruik en ze zijn altijd bezig met het verbeteren van het prestatievermogen tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Ook de geluidskwaliteit wordt nog steeds verbeterd.

Wat is er belangrijk bij de instellingen bij het kijken van een film?

Bij het kijken van een film is een strakke bas veel mooier dan een bas die langzaam is en nergens naar klinkt. Bij muziek is dat een heel ander verhaal Als daarbij de instellingen niet goed zijn kan de muziek gewoon helemaal uit zijn verband getrokken worden. Bij de meer prijzige subwoofers zie je dan ook dat de weergave veel strakker en meer gecontroleerd is.

Het plaatsen van de subwoofer

Het plaatsen van de subwoofer is het meest belangrijk. Er wordt meestal aangeraden de subwoofer vooraan in je kamer neer te zetten. Maar dat mag dan weer niet in een hoek en ook niet tegen een muur aan. Op zich is het een heel goed advies, maar het geldt niet voor iedere kamer hetzelfde. Zo kan het ok voorkomen dat de subwoofer veel beter achteraan in de kamer neergezet zou kunnen worden.

Wanneer je een subwoofer in een hoek wil zetten kan dat wel voor het kijken van films, maar voor het luisteren naar muziek is het niet echt een aanrader.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten