Keramische tegelvloeren

Keramische tegels worden gemaakt van klei, zand en andere natuurlijke materialen. Deze tegels zijn te koop in verschillende diktes en met of zonder een toplaag. Afhankelijk van waar de keramische tegels voor worden gebruikt moet er rekening worden gehouden met de ondergrond, de tegeldikte en de afwerking. Onverglaasde keramische vloertegels zijn afhankelijk van de baktemperatuur in meer of mindere mate poreus. Kies je bijvoorbeeld voor de populaire warmrode terracotta tegels, dan kan regelmatig onderhoud nodig zijn. Keramische tegels zijn in verschillende antislip waarden (R-waarde) en slijtklassen (PEI 1-5) te koop.

Verschillende soorten keramische tegels

  • Volkeramische tegel of grestegel, een duurzame vorstvrije tegelsoort waar mineralen aan zijn toegevoegd. Dit soort tegel kan worden geleverd met of zonder toplaag.
  • Terracotta tegel, de bekende warmrode of -bruine tegel is nog steeds heel populair. Een sterke tegel die wel wat onderhoud nodig heeft.
  • Porcellanato of Gres porcellanato tegel is een zware slijtvaste en vorstvrije tegel die kan worden geleverd met of zonder toplaag.
  • Cement- of monocuissontegel, dit type tegel wordt ambachtelijk gemaakt, heeft een prachtige uitstraling en is geschikt voor vloerverwarming. Toch is deze tegel ook vlek- en slijtgevoelig waardoor regelmatig onderhoud nodig is.
  • Faience tegels, deze tegel is afgewerkt met een emaille laag, maar is toch heel gevoelig voor beschadigingen.

Keramische tegelvloeren met verschillende looks
Als je van plan bent om je woning te voorzien van keramische vloeren, neem dan de tijd om jezelf te oriënteren. Afhankelijk van je stijl kun je kiezen uit verschillende looks die goed passen bij jouw persoonlijke woningstijl. Meet de ruimtes goed op en maak gewoon een plannetje. Keramische vloertegels zijn in verschillende afmetingen te koop. Ook in het uiterlijk is tegenwoordig veel variatie. Van de populaire hout- en steenlook tot de marmer- of betonlook. Kom je er niet helemaal uit? Laat dan een aantal verschillende tegels aan huis leveren zodat je ze goed kunt bekijken.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten