Kant en klare kachelpijp pakketten van Warmfire

Rookkanaal nodig ?

Bij de aanschaf van een rookkanaal is het belangrijk een erkend bedrijf in zee te gaan. Dat wil zeggen dat het bedrijf beschikt over de juiste papieren. Want een rookkanaal is niet zomaar een RVS kanaal met enkele centimeters dikte. Het is veel meer… De montage hiervan is zeer zeker vakwerk te noemen.

 De aanleg hirervan moet namelijk aan een aantal soorten regels voldoen, als dit namelijk niet gebeurd loop je de kans om onverzekerd te stoken. 

 

Soort kachelpijp/rookkanaal

Tevens de keuze voor het soort rookkanaal kan best lastig zijn. Met name de diameter is erg belangrijk. Deze wordt bepaald door de opening in de haard.

Is het rookkanaal met een te grote diameter? Dan zou het kunnen zijn dat giftige gassen te langzaam stijgen. Hierdoor ontstaat het effect van aanslag.

Is het rookkanaal met juist een te kleine diameter? Dit kan er toe leiden dat giftige gassen juist te snel gaan stijgen. Dan ontstaat er hierdoor een opstopping van gassen in het rookkanaal. Die gassen kunnen dan terug de huiskamer komen, en dit is uiterst schadelijk is voor de gezondheid. 

 

Strengere eisen bij hetrookkanaal, T600.

 

Rookkanalen zorgen voor de snelle afvoer van schadelijke rookgassen. Dit moet optimaal werken om de kans op het krijgen van schadelijke stoffen in huis te verkleinen. Sinds Januari 2014 zijn de regels omtrent kachels en haarden verscherpt.

Houthaarden mogen alleen nog op een buitenluchtaansluiting werken en wordt de controle op de verbrandingslucht strenger. Dit geldt eveneens voor de kleinere rookafvoer, deze moet worden gebruikt dan de jaren ervoor. Niet alleen zijn veel mensen zich hier niet van bewust, de kans op een verkeerde aansluiting is groot.  

Het is dan uitermate belangrijk om een goede kwaliteit rookkanaal aan te schaffen met de juiste certificering.

 

  • T600
  • Montage moet goed gebeuren
  • Erkend bedrijf inschakelen

 

In bovenstaand verhaal kunt u dus uitmaken dat de aanschaf van een rookkanaal niet zo heel eenvoudig is. Belangrijk is om altijd bij een erkende dealer te informeren.

Kant en klare kachelpijppakketten kunt u aanschaffen in onze webshop. Zo hoeft u niet meer na te denken wat er nodig is. Onze webshop is 24/7 geopend om te bestellen www.warmteshop.eu

 

 

 

https://warmteshop.eu/product/kachelpijp-rookkanalen-pakket-veranda/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten