Jute vloerkleed: Goed voor de voeten en mooi in je huis

VL wonen

Wat heeft je huis nodig? Warmte en comfort, dat is zeker. Het beste is om een natuurlijk product te combineren met een stijlvol product. Een jute vloerkleed voelt heerlijk aan je voeten en is nog lekker warm ook! Jute vloerkleden worden gemaakt van geweven stroken stof van de jute plant. Ze worden al meer dan 2000 jaar gebruikt in Afrika, India en Zuid-Amerika, maar ze worden nu pas populair in Noord-Amerika en Europa.

Hoe zijn jute vloerkleden gemaakt?

Jute tapijten worden gemaakt van geweven stroken stof van de jute plant. Deze stroken worden aan elkaar genaaid om een mat of vloerkleed te vormen. De jute plant wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt in Afrika, India en Zuid-Amerika, maar is nu pas populair aan het worden in Noord-Amerika en Europa. De jute plant wordt geoogst en van de vezels ontdaan. Deze lange vezels worden vervolgens geroot (verrotting in water) om ze sterker te maken, voordat ze tot garens kunnen worden gesponnen. Jute tapijten zijn verkrijgbaar in natuurlijke kleuren zoals groen of bruin, maar door ze te verven kunnen ze rood, blauw, oranje enz. worden, er is een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden voor het decoreren van uw huis!

 

Jute tapijten zorgen voor warmte en comfort, waardoor u steeds weer terugkomt voor meer. Het warmste aan een jute tapijt is niet alleen de kleur die elke kamer verrijkt met gezelligheid – het beste deel is hoe goed het voelt aan je voeten na een lange dag op het werk! Maar vergeet niet dat deze kleine schoonheid ook een esthetische functie heeft.


Vooral omdat je lekker aan je voeten voelen en het een lekker warme stof is zou je het al moeten overwegen om er een te kopen. Een jute vloerkleed maakt verder ook je interieur helemaal af, het is een echte eyecatcher in je huis!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten