Je huis te koop zetten in Coronatijd, slim of niet?

VL wonen

De recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus veroorzaken veel vragen omtrent de woningmarkt. Is het wel verstandig om je woning nu te koop te zetten? Of kun je misschien beter even wachten? 

Huis verkopen tijdens de Coronacrisis

Op dit moment zijn er nog altijd veel woningzoekenden in Nederland. Er is een woningtekort, waardoor het nog steeds een verkopersmarkt is. Dat betekent dat er relatief veel vraag is naar huizen en relatief weinig aanbod. Hierdoor kunnen huizenbezitters hoge(re) prijzen vragen voor hun woningen, en is de kans dat je een goed bod krijgt groter. Hoewel Corona de nodige onzekerheid met zich meebrengt, is het dus niet direct een slechte periode om je huis te koop te zetten. De Huizenbemiddelaar Zundert kan je hierbij helpen, en kan je tevens hierbij adviseren over de juiste vraagprijs voor jouw woning.

Stijgende huizenprijzen

Mede door het woningtekort stijgen de huizenprijzen. Dit is inmiddels al een aantal jaren aan de gang, en de verwachting is dat dit voorlopig niet gaat veranderen. De stijgende woningprijzen zijn gunstig wanneer jij je huis wil verkopen, omdat je hierdoor mogelijk veel overwaarde op je huis kunt krijgen. Je kunt de overwaarde die je krijgt bijvoorbeeld steken in de financiering van je nieuwe huis. Het is dus zeker een goed moment een makelaar in de arm te nemen en jouw woning te koop te zetten, als je wilt profiteren van de stijgende huizenprijzen.

Nog altijd lage hypotheekrente

Had je een paar jaar geleden aan iemand verteld dat de hypotheekrente ooit zo historisch laag zou worden, dan zou je aanvankelijk mogelijk niet geloofd worden. De hypotheekrente is inmiddels al jarenlang extreem laag. In 2020 worden in het vierde kwartaal al rentes van 0,70% aangeboden.  En dat terwijl een rentepercentage van 6%, 8% en zelfs 13% (1980) jarenlang heel normaal waren. Een lage hypotheekrente lijkt misschien op het eerste gezicht alleen interessant voor iemand die een nieuw huis gaat kopen. Toch is dit wel degelijk interessant voor huizenverkopers. Wanneer jij namelijk 

jouw huis verkoopt, en zelf een nieuw huis gaat kopen, dan moet je opnieuw een hypotheek afsluiten. Dan worden die historisch lage hypotheekrente-tarieven ineens wel heel interessant. Heb je namelijk een lagere hypotheekrente, dan zullen jouw maandlasten dalen bij hetzelfde hypotheekbedrag.

Wel of niet te koop zetten

Of je jouw huis nu uiteindelijk te koop zet is natuurlijk geheel aan jou. Ondanks dat Corona een onzekere periode is, weten we wel dat het geen slechte periode is om jouw huis te koop te zetten. Als je wilt weten wat een goede vraagprijs is kun je een waardetaxatie van jouw huis laten uitvoeren door een makelaar. Je kunt aan de hand daarvan bepalen of je jouw woning te koop wilt zetten, of dat je toch nog even wilt wachten.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten