Jack Russell: ideaal voor zoek- en reddingsoperaties

De Jack Russell is een nieuwsgierige terriër die houdt van spelen met de bal, apporteren en frisbeespringen. In een appartement voelt deze hond zich goed, mits hij elke dag rond kan rennen uitputtend plezier kan maken. Daarvoor hoeft hij trouwens nooit gemotiveerd te worden.

Het ras komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk, maar is intussen wereldwijd bekend. Bij verschillende gelegenheden is de Jack Russell Terriër zelfs ingezet om te acteren vanwege zijn grote charisma. Deze hond heeft een passie voor speuren en jagen en heeft enorm veel beweging nodig. Een korte wandeling aan de lijn zal zeker niet voldoen aan de behoeften van deze uitbundige terriër.

Dol op olfactorische uitdagingen 

De Jack Russel voert graag verschillende hondentaken uit. Hij houdt bijvoorbeeld van de steeds moeilijker wordende olfactorische uitdagingen. Het onbenutte energiepotentieel van deze hond is een veelvoorkomende bron van problemen, zowel thuis als tijdens wandelingen. Wie houdt van rustige middagen voor de tv en ontspannen wandelingen op slakkentempo, zou deze terriër liever niet moeten kopen. De Jack Russell is namelijk ideaal voor actieve mensen die van sport en buitenactiviteiten houden. 

Beste soorten voeding voor Jack Russel

Als je je afvraagt wat de beste voeding is voor je Jack Russell, dan zijn er twee alternatieven tot je beschikking: een dieet op basis van industrieel voer of een dieet op basis van zelf te bereiden gerechten. Houd rekening met de volgende factoren voordat je kiest tussen een huishoudelijk of industrieel dieet:

• Industriële dierenvoeding kan additieven en conserveermiddelen bevatten;

• Voedingstekorten bij honden komen vaker voor bij thuisvoeding;

• Zelf koken voor je hond kost meer tijd en moeite.

Of je nu kiest voor industrieel voedsel of zelf bereide maaltijden, geef je Jack Russel nooit gefrituurd eten, gekruide en zoute kazen, pittige en vette smaakmakers, nagerechten, ui en knoflook. Je trouwe viervoeter heeft trouwens altijd voldoende voer en vers water nodig 

Zorg voor voldoende koolhydraten en eiwitten

Industrieel voer is te vinden in de vorm van kant-en-klare producten zoals kroketten of stoofvlees voor de hond. Dit zijn complete en uitgebalanceerde voedingsmiddelen die alle voedingsstoffen kunnen leveren die je terriër nodig heeft. Zelfgemaakte voeding, volledig natuurlijk en gezond omdat je maaltijden gaat bereiden voor je trouwe viervoeter, is de andere optie. Vraag je dierenarts om de juiste informatie over alle voedingsstoffen die in het dieet van je hond moeten voorkomen. Voeding voor je Jack Russell moet noodzakelijkerwijs koolhydraten bevatten, zoals goed gekookte, ongezouten rijst en pasta, maar ook eiwitten, waaronder rood en wit vlees, vis en hardgekookte eieren. Dit is allemaal te lezen op https://www.jackrussellwereld.nl/.

Juiste verzorging voor een Jack Russell

Neem je trouwe viervoeter mee voor een dagelijkse run, immers moet hij alle opgehoopte energie kwijtraken door middel van inspanning. Als je met je hond gaat wandelen, denk er dan aan om toezicht te houden en laat hem niet vrij rondlopen op drukke plaatsen. Zo voorkom je dat hij een ongeluk krijgt of in de problemen komt met andere honden of mensen. Je Jack Russell heeft de behoefte gemiddeld twee keer per week te worden geborsteld. Minstens een keer per maand heeft hij ook een bad nodig. Vergeet tenslotte niet dat alle huisdieren constante veterinaire controles nodig hebben om elk type gezondheidsprobleem uit te sluiten. Het is dan ook raadzaam om alle vaccinaties van je terriër up-to-date houden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten