Golden Retriever: ideaal voor zoek- en reddingsoperaties

Golden Retrievers werden halverwege de 19e eeuw in Schotland gefokt als een jachtras. Ze hebben een hoge tolerantie voor pijn, intelligentie en een onberispelijke reukzin, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor zoek- en reddingsoperaties.

Omdat Golden Retrievers gemakkelijk te trainen zijn, worden ze altijd gekozen als het favoriete ras om op te treden in televisieshows en films. Ze vinden het leuk om les te krijgen en volgen instructies tot op de letter op.

Golden Retrievers zijn dol op zwemmen 

De meeste Golden Retrievers en Labrador Retrievers zijn vooral geïnteresseerd om in en rond het water te zijn, zwemmen of waterspelletjes te spelen zoals waterfrisbee. Vanwege hun natuurlijk atletisch vermogen, grote tenen met zwemvliezen en lange staarten, zijn ze een favoriet op het dokspringcircuit en glijden ze door het water met hun tong uitgestoken zoals op het land.

Welke voeding is geschikt?

Voeding heeft grote invloed op de gezondheid van je trouwe viervoeter. Welk soort voer geschikt is voor je Golden Retriever hangt af van individuele factoren zoals leeftijd, grootte, gewicht, lichamelijke activiteit en gezondheid. Deze beïnvloeden de energievraag en moeten bij het kiezen van voedsel in aanmerking worden genomen. Net als mensen hebben jonge honden, die graag willen bewegen, meer energie nodig dan een oudere en rustige hond die geneigd is te bewegen is te lezen op Golden Retriever Wereld.

Minstens 70% vlees voor Golden Retriever

Welke criteria je ook hanteert, de samenstelling van het voer is altijd een belangrijke factor om rekening mee te houden. Hondenvoer van goede kwaliteit valt op door het hoge vleesgehalte, dat zeventig procent of meer zou moeten zijn. De rest moet bestaan uit groenten, kruiden of fruit. Een hoog graangehalte is ongeschikt voor honden en een indicatie van mindere kwaliteit. Zoetstoffen zoals suiker, fructose, glucose of siroop hebben niets te zoeken in diervoeding. Voedsel van goede kwaliteit is te herkennen aan de gedetailleerde ingrediëntenlijst en de specificatie van de herkomst van het vlees.

Droogvoer kan van tijd tot tijd

Droogvoer is meestal de meest praktische oplossing, maar hoeft niet te betekenen dat het de beste optie is voor de hond. Het voer mist meestal vocht en 100% opneembare voedingsstoffen. Van tijd tot tijd kun je droogvoer gebruiken, maar het is raadzaam om het dieet van je hond niet alleen daarop te baseren. Als je moet kiezen tussen droogvoer en natvoer, dan is natvoer de beste optie. Als je je hond meer afwisseling wilt geven, kun je hem rauw vlees of zelfgemaakt hondenvoer aanbieden. Zo kun je zelf bepalen hoe de samenstelling en kwaliteit van de voedingsstoffen eruit moet zien.

Juiste haarverzorging Golden Retriever 

Een genetisch onberispelijke Golden Retriever puppy is slechts het begin van een goede gezondheid. Of je hond lang gezond en actief blijft, hangt ook af van de vraag of hij de juiste zorg krijgt. Schenk speciale aandacht aan zijn kostbare vacht. De Golden Retriever verliest niet alleen twee keer per jaar zijn haar verliest, maar raakt altijd wel wat haar kwijt. Het is daarom noodzakelijk de hond heel vaak te borstelen en te kammen. Dit helpt niet alleen om de ondervacht te ontwarren, maar het vermindert ook de hoeveelheid haar op tapijten, kussens en banken.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten