Zo veelzijdig als de Beagle zijn weinig honden

Beagles zijn echt veelzijdige individuen. Ze kunnen niet alleen uitblinken in de exterieurring, maar ook in activiteiten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en flyball. Ook hun natuurlijke volgvermogen is een eigenschap waarmee ze hoog scoren.

Beagles zijn goed in het spotten van smokkelaars. In het begin van de jaren tachtig besloot de Amerikaanse regering dan ook honden van dit ras te gebruiken om de illegale invoer van voedsel op sommige luchthavens in het land te controleren. Het experiment bleek een succes.

Beagles zijn dol op eten

Beagles houden van eten en als je ze extra voer aanbiedt, zullen ze het zonder aarzelen opeten. Je moet hun voedselreserves goed onder controle houden en op een plaats bewaren waar ze geen toegang hebben. Stoor een Beagle niet als hij aan het eten is, want dan krijg je hoogstwaarschijnlijk een kleine berisping van hem. Zijn bord eten is hem heilig. Meer hierover vind je op Beagle Wereld

Geef voedsel van hoge kwaliteit

Dagelijks heeft een Beagle ongeveer driekwart tot anderhalve kop droogvoer nodig. Dit moet in twee afzonderlijke maaltijden worden verdeeld. Het is belangrijk om je hond voeding van hoge kwaliteit te geven. Die zal meer voedingsstoffen bevatten, wat de gezondheid van je Beagle ten goede komt. Kauwbotten of kauwkoekjes zijn erg goed voor de tanden en het tandvlees van Beagles.

Chocolade is verboden voor je Beagle 

Om de ene dag crackers of een klein botje is om op te kauwen is ideaal. Als ze alleen thuis zijn, is zo’n bot een prima manier om ze bezig te houden. Heb je een Beagle, dan is het ook van vitaal belang dat je geen chocolade laat liggen. Chocolade is giftig voor honden, dus bescherm je Beagle door ervoor te zorgen dat je alle chocolade op plaatsen laat waar hij niet bij kan. Zeker als de Beagle hond een puppy is.

Houd zijn drinkbak altijd schoon

Laat niet de hele dag voedsel voor ze staan. Zo voorkom je dat ze blijven eten, eten en nog eens eten. Als je hond klaar is met eten, neem je zijn bakje mee, zodat hij weet dat de maaltijd voorbij is. behalve voldoende voeding, zou je Beagle natuurlijk ook over genoeg vers water moeten beschikken. Een Beagle kan ernstig ziek worden als hij uitgedroogd raakt, dus houd zijn waterbak goed in de gaten en zorg er altijd voor dat die schoon is.

De juiste verzorging van Beagle-oortjes

Als gevolg van zijn hangende oren is de Beagle kwetsbaarder voor otitis. Afscheidingen of vreemde lichamen, zoals gras, leiden tot pijnlijke infecties. Ook voor parasieten zoals mijten zijn de oren van de beagle een zeer comfortabele plek. Energetisch schudden van het hoofd of een kanteling van het hoofd kan het eerste waarschuwingssignaal zijn. 

Regelmatige naar de dierenarts

Helaas blijven de grote ronde ogen van de Beagle ook niet gespaard van ziekte. Retinale atrofie, corneadystrofie en glaucoom komen vaak voor bij dit hondenras. Al met al is de Beagle een actieve en intelligente hond die 12 tot 15 jaar oud kan worden. Wil je je hond helpen om lang en gezond te leven, geef hem dan gezonde voeding, laat hem genoeg bewegen om overgewicht te voorkomen en bezoek regelmatig de dierenarts. 

Voldoende beweging voor een langer leven

Ga je een Beagle puppy kopen? Weet dan dat de Beagle heeft regelmatige wandelingen nodig. Dit is een energieke hond die graag wandelt en rent. Ook al is dit een van de beste hondenrassen voor appartementen, het is essentieel om hem dagelijks te oefenen of spelletjes te spelen, waardoor het veel beweegt. Let tijdens wandelingen wel goed op je Beagle, want dit huisdier kan ondeugend en onbeheerst zijn.

https://www.beaglewereld.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten