Investeren in onroerend goed in het buitenland: Voor- en nadelen

VL wonen

Hebt u er genoeg van om naar het slechte weer, de regen en de extreem lage of zelfs negatieve spaarrentes te staren?

Dan kan een eigendom in het buitenland kopen niet alleen uw uitzicht en gemoed verbeteren, maar ook het rendement van uw spaarcenten!

Hieronder bekijken we kort enkele voordelen van investeren in onroerend goed in het buitenland.

Waarom investeren in onroerend goed in het buitenland?

Onroerend goed in het buitenland kan een aantrekkelijke optie zijn voor wie wil beleggen en een hoger huurrendement wil verdienen dan lokaal onroerend goed voor verhuur.

Maar als u voor een pand voor gemengd gebruik kiest, krijgt u niet alleen een investeringsobject!

U krijgt ook het bijkomende voordeel dat u een vakantiehuis bezit dat u zelf kunt bezoeken wanneer het niet verhuurd wordt.

Maar… Is investeren in onroerend goed in het buitenland wel zo goed als het lijkt?

Een vakantiehuis bezitten is een droom voor velen van ons… En hoewel het een geweldige bron van huurinkomsten kan zijn als u het verhuurt, zijn er ook wel enkele aandachtspunten die u moet overwegen voordat u de sprong waagt.

Hieronder volgt een lijst van enkele van de voordelen die verbonden zijn aan het kopen van een huis in het buitenland:

Voordelen

 

 • Met een vakantiewoning in het buitenland in bezit, heeft u een vakantiebestemming beschikbaar waarvan u het hele jaar door kunt genieten.
 • U kunt het onroerend goed voor een veel hoger bedrag verhuren dan een standaard woning.
 • U kunt genieten van een locatie die u leuk vindt (het kan een goede investering zijn om uw levenskwaliteit op te krikken).
 • Indien u dat wenst, kunt u opteren voor een aankoop via een projectontwikkelaar die een formule gemengd gebruik aanbiedt. Doorgaans kan u dan genieten van een mooi jaarlijks rendement op uw investering via huurinkomsten, aangevuld met voordelige voorwaarden om zelf gebruik te maken van het onroerend goed (gratis of aan voordeeltarief).
 • Vanzelfsprekend zijn er ook talrijke opties om te beleggen in buitenlands vastgoed dat puur voor verhuur bestemd is.
 • Interesse in een van de bovenstaande formules van buitenlands investeringsvastgoed? Bekijk dan zeker en vast het volgend ruim aanbod beleggingspanden in Duitsland, Frankrijk en België.

Wat moet u overwegen als u een eigendom in het buitenland koopt?

Als u een eigendom koopt in het buitenland als investering om deze te verhuren wanneer u er zelf geen gebruik van maakt, dan is het belangrijk om een paar dingen in uw achterhoofd te houden:

 • Zoek een eigendom die op een gemakkelijk bereikbare plaats gebouwd is, met goede plaatselijke voorzieningen en in een gebied dat populair is bij toeristen.
 • Hou rekening met het vakantieseizoen in de streek. Veel toeristische bestemmingen gaan vrijwel dicht als het einde van het seizoen nadert. U kunt dus periodes hebben waarin u geen huur verdient.
 • Doe uw onderzoek naar de huurprijzen van andere eigendommen die vergelijkbaar zijn met het pand dat u eventueel zou aankopen. Zo kan u een realistisch idee krijgen van hoeveel u zou kunnen verdienen.
 • Als u de kans hebt om een eigendom te kopen die al regelmatig of continu verhuurd wordt, kan de huidige eigenaar u alle details meedelen over bezettingsgraad, huurinkomsten en kosten.
 • Tip: Bent u een stresskonijn? Dan kan het interessant zijn om te kopen via een aanbieder die alle verhuur voor u regelt, met eventueel een contractueel gewaarborgde verhuurgarantie erbovenop zodat u zeker bent van uw huurinkomsten! Klik op de link hierboven om een aanbod van dergelijke aanbiedingen te consulteren.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten