5 sporttips die elke thuissporter moet kennen.

VL wonen

Sporten is essentieel in het leven, je wordt er blijer van en je blijft gezond. Alleen heel veel mensen vinden het lastig om te sporten, ze hebben geen zin of weten niet hoe ze moeten beginnen. Dit zijn 5 handige sporttips om het sporten makkelijker én leuker te maken!

Een goede warming-up 

Voordat je gaat sporten is een goede warming-up noodzakelijk. Zonder warming-up heb je veel meer kans op blessures, zo verrek je je spieren eerder of heb je na het sporten veel last van spierpijn. Voordat je begint met sporten is het dus handig om al je spieren warm te maken. Door rustig te beginnen met sporten bereid je je dus voor op het echte werk en je bloedsomloop wordt ook verbeterd. Wat je doet met een warming-up ligt aan je conditie en aan wat je kan, zo kan je bijvoorbeeld touwtje springen of op de crosstrainer.  Een warming-up duurt zo’n 7 tot 10 minuten, nadat je klaar bent met je warming-up kan je beginnen met intensief sporten, en je hebt minder kans op blessures!

Gebruik een smartwatch

Een smartwatch is heel handig om te hebben als je gaat sporten, zo kan je alles bijhouden. Je weet hoelang je bezig bent, hoeveel calorieën je verbrandt hebt en je kan je hartslag zien. Een smartwatch is dus multifunctioneel en heel veel mensen gebruiken zo’n horloge. Ook kan je vaak muziek regelen vanaf je smartwatch, dus je hoeft niet elke keer op je telefoon te kijken als je een liedje wilt doorspoelen. Zo raak je minder afgeleid tijdens het sporten en zo verbeteren je prestaties tijdens het sporten. Een smartwatch is dus onmisbaar als je gaat sporten. Nog geen slimme horloge? Hier kan je gemakkelijke de beste sporthorloge vinden die bij jou past!

Sport samen

Heel veel mensen hebben vaak geen zin om te sporten omdat ze alleen moeten sporten. Alleen sporten vinden mensen vaak saaier dan dat je samen met iemand sport. Om genoeg motivatie te hebben om te gaan sporten is het dus handig om iemand te hebben om mee te sporten. Je hebt altijd een gezellig iemand bij je, je kan elkaar helpen sporten en je helpt elkaar motiveren om te sporten. Je bijvoorbeeld samen gaan hardlopen of zelfs samen naar de sportschool gaan. Zo wordt sporten een stuk leuker voor jezelf en je gaat met meer zin naar de sportschool.

Superfood

Om goede prestaties te halen om te sporten is goede voeding ook super belangrijk. Zonder goede voeding is sporten bijna onmogelijk. Je hebt voedingsmiddelen nodig waar veel voedingsstoffen in zitten zoals eiwitten en koolhydraten. Dit zit onder andere in groente en fruit. Maar naast groente en fruit bestaan er ook superfoods. Dit zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan allemaal voedingsstoffen. Een voorbeeld van een superfood is moringa, moringa zit boordevol voedingsstoffen die erg goed voor je zijn. Moringa kan je in je smoothies stoppen of als tabletjes nemen. Dit geeft je een boost om goed te kunnen sporten. Hier kan je eventueel moringa kopen: https://www.yambahealth.com/nl 

Stel je doelen op

Het is belangrijk om een doel te hebben als je begint met sporten, als je dit doel dan gehaald hebt dan ben je erg trots op jezelf dat je je doel behaald hebt. Nadat het gelukt is om je doel te halen komt het stofje dopamine vrij. Dopamine staat ook wel bekend als beloningshormoon. Nadat dit stofje vrij is gekomen ben je blij en trots op jezelf, waardoor je meer motivatie krijgt om nog meer doelen te halen. Hierdoor heb je dus extra zin om te sporten. Dus als je begint met sporten is het handig om doelen met jezelf af te spreken. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten