Maak het fiets ritje een plezier voor je hond

Maak het fiets ritje een plezier voor je hond

Heb jij een fietskar hond aangeschaft? Je kunt lekker lange fietstochtjes maken met je hond. Naar een mooi wandelplekje fietsen in het bos. En je kunt je hond overal mee naar toe nemen, maar hoe kun je het zo comfortabel mogelijk maken voor jouw lieve viervoeter?

Zorg voor een fijne ondergrond

Een fietskar heeft vaak de functies die het nodig heeft, maar de ondergrond kan voor je hond niet fijn en comfortabel aanvoelen. Dit kun je gemakkelijk oplossen met een hondenmand die speciaal voor de hondenfietskar is.

Vooral als je hond last heeft van angst is dit erg prettig tijdens het reizen. De mand of de hondenkussen voelt warm en veilig aan. Je hond zal zich helemaal thuis voelen op de voor hem/haar speciale plekje in de hondenfietskar.

Zorg voor afleiding

Sommige honden hebben weinig geduld of zin om stil te zitten. Als je hond dan niets te doen heeft kan hij/zij zich gaan vervelen en in de hondenfietskar opstandig worden. Als je dit wilt voorkomen, vooral bij de langere fietsritten, is het handig om een speeltje of een bot in de fietskar te leggen. Je hond kan zich hiermee een tijdje vermaken en jij kunt jouw weg rustig vervolgen.

Zorg voor voldoende water

Vooral bij fietsritjes tijdens de warme zomerdagen is het erg belangrijk dat de hondenfietskar genoeg ventilatie heeft. Sommige hondenfietskarren beschikken over ramen met extra ventilatie. Heeft jouw hondenkar dit niet? Fiets dan zo kort mogelijk.

Zorg er tijdens de warme fietsritjes ook voor dat je altijd voldoende water bij je hebt. Honden kunnen niet zweten en koelen dus niet uit zichzelf af, het is daarom belangrijk dat je regelmatig een pauze houdt om je hond van verkoeling te voorzien.

https://sloffen24.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten