Investeren anno 2022: vastgoed en meer

VL wonen

Vroeger waren er beperkte mogelijkheden als het aankomt op investeren. Je kwam dan al snel op de beurs uit. Tegenwoordig bestaan er echt veel meer manieren dan de NASDAQ en Dow Jones. Welke opties je zoal hebt, bespreken we in dit artikel. 

Vastgoed

Het is je vast niet ontgaan dat de woningprijzen in Nederland op het hoogste punt ooit staan. Dit komt omdat er een woningtekort is in Nederland. De verwachting is dat deze woningnood in de komende jaren nog lang niet opgelost zal worden, en de huisprijzen dus verder zullen stijgen. Wanneer je dus veel geld hebt liggen en opzoek bent naar een investering die zijn waarde goed behoud, is vastgoed een goede optie. 

Big tech bedrijven

Je hebt er vast wel eens van gehoord, ‘big tech’. De big tech betreft alle bedrijven die actief zijn op het gebied van technologie. Denk bijvoorbeeld aan Apple, Facebook en Google. Ook Tesla wordt wegens moderne innovaties tot de big tech gerekend. De big tech krijgt steeds meer en meer macht, en vormen de kern van ons dagelijks leven. Van deze ontwikkeling kun ook jij profiteren. Namelijk door te investeren in deze bedrijven! Investeren in big tech bedrijven is over het algemeen een vrij veilige keuze, en kan je een leuke rente geven. Want zeg nou zelf: de kans is vrij groot dat bedrijven als Amazon en Google over een paar jaar nog veel groter zijn dan ze nu al zijn, en de kans dat deze bedrijven failliet gaan op korte termijn is bijna nihil.

Cryptocurrency

Iets wat je tegenwoordig op steeds meer plekken tegenkom, is cryptocurrency (ook wel ‘crypto’ genoemd). Dit zijn digitale munten, zoals de Bitcoin waar je ongetwijfeld van hebt gehoord. Naast de Bitcoin bestaan er nog veel van dit soort digitale munten. Dit soort munten kunnen gebruikt worden als betaalmiddel, maar worden ook veel gebruikt als investering. Veel mensen denken namelijk dat crypto in de toekomst een steeds prominentere rol in onze samenleving gaat spelen, waardoor de waarde hiervan dus ook weer stijgt. Let wel goed op waarin je investeert, omdat de crypto markt (nog) niet gereguleerd is zijn er namelijk ook een hoop louche munten in omloop waarmee je bijna al je inleg kunt verliezen. Daarnaast is er ook geen garantie dat de waarde van de bekende munten als Bitcoin verder zal stijgen. Behandel crypto dus net zoals normale aandelen, en ben je bewust van de risico’s.

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten