VL Wonen
Image default
Werken studeren en hobby

Weer werken, hoe doe je dat?

Het kan zijn dat je wat meer thuis was, vanwege jonge kinderen en je nu weer de drang voelt om betaald werk te doen. Niet iedereen vindt de fulltimebaan van huisman of huisvrouw fijn. Dat kan en daar is niks mis mee. Zo is er ook niks mis met huisman of huisvrouw zijn. Maar voel jij aan alles dat het begint te kriebelen, om weer betaald werk te doen? Dan helpen we jou in dit artikel op weg.

Wat is jouw basis?

Als je een tijdje uit de running bent geweest, kan het lastig zijn om een begin te maken. Misschien heb je ook al zolang geen betaald werk uitgevoerd, dat alles lastig en te nieuw voor je is. Wat doe je dan? Het antwoord is simpel en moeilijk tegelijk. Wat je dan het beste kunt doen is waarschijnlijk een opleiding of bijscholingscursus volgen.

Wil je dat allemaal niet? Dan kun je er ook voor kiezen om ongeschoold werk te doen of werk dat normaal gesproken, iets onder jouw niveau is. Dat kun je waarschijnlijk wel goed oppakken. Van daaruit kun je wel weer verder kijken, naar wat je wil. Misschien kom je er ook wel achter dat het dikke prima is, zoals het is. Het kan ook zijn dat je geheel iets anders wil gaan doen.

Werk jouw curriculum vitae bij

Het is niet erg dat een werkgever een gat ziet in jouw cv. Wat je erbij nodig hebt, is een goed verhaal. Misschien heb je trouwens, tijdens het zorgen voor de kinderen, ook wel vrijwilligerswerk gedaan. Ook dat kan positief uitwerken op een cv.

Je doet het samen

Het maakt niet uit of je een opleiding gaat doen of dat je gewoon ergens begint met een ongeschoolde baan. Je doet het samen, met jouw gezin. Dus dat betekent dat je erover moet praten en samen kun je bekijken hoe jullie dan de zorgtaken gaan verdelen.

DAK kinderopvang

Soms kun je niet weer gaan werken, zonder externe hulp oplossen en dat is ook niet erg. Er zijn prima opvangcentra zoals DAK kinderopvang. Met DAK kinderopvang heb je wellicht net dat beetje extra lucht, om weer te werken. Bovendien is opvang zoals DAK kinderopvang ook vaak fijn voor het kind. Het kind leert zo ook andere kinderen kennen.

https://www.dakkindercentra.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe werk ik effectief thuis?