Lees hier tips voor het kopen van een huis of appartement

U bent op zoek naar een nieuw huis, maar wilt daarin geen overhaaste beslissingen nemen. U wilt een huis dat bij u past en dat voldoet aan uw woonwensen. Er zijn echter zoveel dingen waar u rekening mee moet houden, dat beslissen soms moeilijk is. Om de beslissing wat makkelijker te maken vindt u hier tips voor het kopen van een huis of appartement.

Wat mag een huis kosten?

Allereerst is het belangrijk om te weten welk bedrag u kunt uitgeven aan uw nieuwe woning. Omdat u een lening voor langere tijd aangaat, is het belangrijk om bij het afsluiten van een hypotheek met meerdere factoren rekening te houden. Niet alleen uw inkomen van nu is van belang, maar ook uw toekomstplannen. Verwacht u bijvoorbeeld een daling in uw inkomsten omdat u of uw partner minder gaat werken in de toekomst? Of gaat u juist meer verdienen? Een hypotheekadviseur kan u helpen om een realistisch beeld te krijgen van het bedrag dat u kunt uitgeven aan uw toekomstige woning.

Waaraan moet een huis voldoen?

Zet voor u op zoek gaat naar een huis eens op een rijtje waaraan uw huis moet voldoen. Maak daarbij onderscheid tussen de dingen die voor u absoluut noodzakelijk zijn en de dingen die u graag zou willen, maar die niet van doorslaggevend belang zijn. Bij absoluut noodzakelijke dingen kunt u bijvoorbeeld denken aan het aantal slaapkamers of aan een ruime keuken omdat u graag kookt. Misschien wilt u wel heel graag een grote tuin, maar kunt u er ook prima mee uit de voeten als de tuin wat kleiner is.

Schakel een makelaar in

Een makelaar helpt u bij het kopen van uw droomhuis. U kunt een zoekopdracht uitzetten bij een makelaar. Deze laat het u dan weten als er een huis beschikbaar is dat voldoet aan uw wensen. Een makelaar heeft ook een goed beeld van wat er zoal op de markt is en wat de gemiddelde kosten zijn voor een woning die aan uw wensen voldoet. Heeft u een huis gevonden dat u wilt kopen? Vraag dan naar de uiterste inschrijfdatum en zoek zo nodig nog dingen uit voor u een definitieve beslissing neemt.

Is uw huis toekomstbestendig?

Weet u nu al dat u uw huis in de toekomst wilt uitbreiden of verbouwen? Kijk dan nu al of dat ook daadwerkelijk mogelijk is. Kunt u een opbouw of aanbouw doen? Weet u wat het bestemmingsplan voor de omgeving is? Overweegt u een huis te kopen vanwege het uitzicht, controleer dan of er een garantie is dat dat uitzicht de komende jaren ook zo blijft.

Waar staat uw huis?

Waarschijnlijk heeft u al een voorkeur voor een bepaalde plaats voor uw huis. U wilt bijvoorbeeld dichtbij uw werk wonen. In de stad of juist niet. Maar kijk ook eens naar andere zaken dan de plaats waar uw huis staat. Zijn scholen en winkels dichtbij? Hoe is de buurt? Is er voldoende parkeergelegenheid? Door op verschillende tijden en dagen te gaan kijken, krijgt u een goed beeld van hoe de buurt echt is. Het kan er overdag rustig lijken, terwijl het ’s avonds of in het weekend een druk uitgaansgebied blijkt te zijn.

Neem geen impulsieve beslissingen

Als u denkt uw droomhuis gevonden te hebben, is het makkelijk om impulsief uw bod te verhogen of eventuele gebreken te negeren. Om te voorkomen dat u op zo’n moment beslissingen neemt waar u achteraf spijt van neemt, is het goed om heel even pas op de plaats te maken. Ga terug naar het lijstje met eisen en wensen en noteer de voordelen en nadelen van het huis. Kijk ook nog eens naar de bestedingslimiet die u heeft. Neem op basis daarvan een rationele beslissing.

Verhuizen naar uw droomhuis

U heeft het huis gekocht en kunt nu uw intrek nemen in uw droomhuis. Om ervoor te zorgen dat ook dit goed verloopt, neemt u een erkend verhuisbedrijf in dienst. Verhuisbedrijf Snelle Jongens handelt uw verhuizing snel en goed af. Wij kunnen u ook van dienst zijn als u de verhuizing grotendeels zelf wilt doen en slechts een deel van de verhuizing wilt uitbesteden. Bekijk alle mogelijkheden voor een probleemloze verhuizing op onze website.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten