Top 3 voordelen van aluminium ramen en deuren

VL wonen

Ben je van plan aluminium ramen en deuren te kopen voor een nieuw huis of om je huidige ramen en deuren te vernieuwen? Als dat het geval is, moet je beslist eens binnenlopen bij Schipper Kozijnen in Ede. En kijk vooral bij het sluiten van de koop verder dan alleen naar het esthetische aspect en het bedrag op je factuur. Je uiteindelijke keuze kan immers een aanzienlijke invloed hebben op zowel je comfort als je energiefactuur.

Goede eigenschappen

Je hebt waarschijnlijk al aluminium overwogen als materiaal voor je deuren en ramen, dankzij de sterkte, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Maar wist je dat aluminium deuren en ramen van hoge kwaliteit meer bieden dan alleen dat? Lees verder voor meer informatie over de voordelen van aluminium als materiaal voor je deuren en ramen.

Wat zijn de voordelen van aluminium deuren en ramen?

De voordelen van aluminium zijn legio. Met dit materiaal kun je zowel prestaties als esthetiek combineren. Voor veel huiseigenaren bieden aluminium deuren en ramen dan ook verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel hout of kunststof.

Duurzaamheid: Aluminium is bestand tegen de elementen en roest niet

Aluminium deuren en ramen hebben een hoog duurzaamheidsquotiënt, aangezien het materiaal bestand is tegen corrosie en niet roest. Dankzij gecertificeerde oppervlaktebehandelingen behouden aluminium deuren en ramen hun prestaties en esthetiek gedurende hun hele levensduur. Het weerbestendige karakter van aluminium zal je rendement op je investering blijven opleveren. Als je in een gebied met veel wind woont, wordt aluminium, omdat het een structureel sterk materiaal is, aanbevolen boven hout.

Deze eigenschappen maken aluminium de juiste keuze voor je voordeur, ramen in je keuken of slaapkamer, terrasdeur of badkamerramen.

Kosten: Aluminium is een goedkoper alternatief voor hout

Aluminium is goedkoper dan hout en biedt daarom meer kwaliteit voor hetzelfde geld. Dankzij de veel langere levensduur en betere energieprestaties zijn aluminium deuren en ramen op de lange termijn ook goedkoper dan kunststof, dat een zwakker en iets minder efficiënt materiaal is.

Het is gemakkelijk om bestaande kozijnen te vervangen door aluminium ramen of deuren. Dus of je nu een hele muur wilt vervangen door een schuifpui of een unieke raamconfiguratie wilt, het bedrag van je offerte zal zeker lager zijn dan wanneer je voor hout kiest. Om meer te weten te komen over hoeveel aluminium ramen en deuren je zullen gaan kosten, kun je geheel vrijblijvend binnenstappen bij Schipper Kozijnen in Ede.

Tenslotte zijn het niet alleen de kosten waar je je zorgen over moet maken. Hout vereist meer en regelmatiger onderhoud, waardoor de levensduur drastisch kan verminderen. Aluminium, daarentegen, kan bogen op een probleemloos onderhoud.

Als je dit weet, is het slim om iets meer uit te geven voor je nieuwe ramen en deuren, zodat je uiteindelijk veel geld kunt besparen. Maar het is allemaal een kwestie van welk budget je je kunt veroorloven op het moment dat je besluit om te investeren in nieuwe kozijnen.

Onderhoud: Bespaar tijd en geld op onderhoud

Aluminium deuren en ramen roesten en verkleuren niet. Daarom is het onderhoud snel, eenvoudig en goedkoop. En het goede nieuws is dat je ze meestal maar twee keer per jaar hoeft schoon te maken.

Hiervoor heb je alleen een sopje nodig. Geef je aluminium deuren en ramen een snelle schoonmaakbeurt en veeg ze daarna af met een zachte doek om ze in perfecte staat te houden. Dit is meestal alles wat Je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je aluminium deuren en ramen er stralend uitzien en soepel werken voor een zeer lange tijd.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten