Industrieel en modern, de trend van deze tijd

Wanneer mensen denken aan industriële stijl, associëren ze het vaak met stadse appartementen met grote zwarte metalen ramen, ruw onafgewerkt hout en zichtbare bakstenen. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Deze ontwerpstijlen zijn niet alleen van toepassing op stedelijke omgevingen. Vandaag de dag is het niet meer weg te denken uit de meubelcatalogus en daarom ook erg populair geworden. Dus wat maakt deze interieurontwerp in industriële stijl zo geschikt voor deze tijd en hoe pak je het met vertrouwen aan? 

Meubels van mangohout

Bij de industriële stijl moet je denken aan robuuste en stoere designs dat zich laat inspireren door ouderwetse fabrieken en magazijnen. Dit is te herkennen aan het gebruik van de robuuste materialen. De combinatie van hout, leer en metaal zorgen voor een stoere look en een warme sfeer in het huis. Vaak wordt er gekozen voor mangohout. Dit komt omdat mangohout veel voordelen met zich meebrengt. Ten eerste zien industriële meubels van mangohout er erg trendy uit vanwege de warme kleuren. Maar los van de looks is mangohout kwalitatief erg sterk. Dit zorgt ervoor dat mangohout weinig onderhoud nodig heeft. 

 

Industriële meubels combineren

Tegenwoordig wordt elke meubelstuk gemaakt in industriële stijl, daarom zijn de mogelijkheden om te combineren eindeloos. Maar hoe kan je nou het beste combineren en waar moet je naar kijken? Bepaal eerst welke materialen je wilt gebruiken. Als je voor een industriële look wilt gaan kan je het beste kiezen voor materialen, zoals: hout, staal, beton, leer en imitatieleer. En wil je het echt robuust maken? dan kan je deze materialen met elkaar combineren. De kleuren zijn ook essentieel bij het combineren van meubels. Vaak worden donkere kleuren gecombineerd met wit. Dit zorgt voor een stoere look en dat is wat je wilt bij een industriële design. De warme kleuren van de mangohout komen hier ook goed naar voren. Kleuren zoals: terracotta, groen, wit, grijs, zwart en antraciet zijn de meest populaire kleuren bij industriële meubilair. Het combineren van industriële Chair up meubels is niet ingewikkeld, dat maakt het ook leuk. Je kunt zo creatief zijn als je wilt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten