Ideeën voor het decoreren van kleine eetkamers: 8 stijltrucs

VL wonen

Ik vond dat het tijd werd dat ik mijn ideeën voor het decoreren van mijn kleine eetkamer op je losliet, het versieren van junkies. Door de jaren heen ben ik in mijn werk als interieurontwerper zo vaak geconfronteerd met kleine ruimtes die nog moeten schitteren. 

De krappe eetkamer is meestal het lastigst, omdat ik merk dat de meeste mensen niet weten hoe ze vorm en functie in evenwicht moeten houden. Ze laten het er ofwel goed uitzien, maar het overspoelt de ruimte. Of ze gaan de andere kant op en maken het puur functioneel zonder goddelijk ontwerp in zicht.

Heb je het geluk van meerdere eetkamers? Lees hier hoe je ze het beste kunt inrichten. 

1. Kies een ronde tafel in plaats van een vierkant

De meest cruciale fout die veel mensen maken bij het inrichten van een kleine eetkamer, is het kopen van een vierkante tafel. Dan proberen ze een miljoen dingen om het te laten werken, maar het lukt gewoon niet. Het maakt niet uit hoe klein de tafel is, een vierkante eettafel ziet er altijd omvangrijker uit dan een ronde.

2. Verminder het aantal stoelen

Zelfs als de ronde tafel die je hebt gekocht als vierzitter wordt verkocht, is het ten zeerste aan te raden om er slechts drie stoelen bij te zetten als de tafel niet in gebruik is.

3. Kies dunnere stoelen met lage rugleuningen

Ik adviseer over het algemeen niet om in de beste tijden eetkamerstoelen met een hoge rugleuning te hebben. Ze kunnen een eettafel vaak domineren en het een dwerg doen lijken.

4. Gebruik verschillende tafel- en stoelmaterialen

Bij het inrichten van een kleine eetkamer gaan mensen er vaak van uit dat de tafel en stoelen gewoon in de hoek moeten worden geschoven. Daar zeg ik een grote hel nee tegen! Je hoeft de tafel niet tegen de muur te duwen, en je hoeft ook niet hetzelfde materiaal van tafel en stoel te hebben.

5. Hang hoge opvallende kunst op

Als uw ronde tafel niet in het midden van de kamer staat en meer naar de muur wordt geduwd, is kunst uw redding. In elke kleine kamer zal een groot kunstwerk de aandacht wegtrekken van de kleine voetafdruk van de ruimte.

6. Hang in plaats daarvan een spiegel boven de tafel

Van alle ideeën voor het decoreren van kleine eetkamers die we hier hebben besproken, is de suggestie ‘kunst of spiegel’ een beetje je eigen avontuur kiezen.

7. Hang een hanglamp over de tafel

De eettafel en stoelen mogen niet tegen de muur worden geschoven. Je werkt misschien met een kleine footprint, maar misschien kan de tafel in het midden van de ruimte zitten. Als dat de situatie is waar je mee te maken hebt, dan is het installeren van een hanglamp boven de ronde eettafel een geniaal idee.

8. Lage, minimale styling op het tafelblad

Het is zowel qua uiterlijk als vanuit functioneel oogpunt belangrijk om het tafelblad in een kleine eetkamer niet te rommelig te maken.

Het Nederlandse merk, verkocht bij Plaisier, Design on Stock kenmerkt zich door haar korte levertijden, fraaie ontwerpen van Nederlandse topdesigners en (last but not least) standaard een lage prijs!

 

https://www.plaisierinterieur.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten