VL Wonen
Image default
Beveiliging

De beste vormen van beveiliging tegen inbrekers

In Nederland wordt er om de 11 minuten een inbraak gepleegd. Daarbij hebben inbrekers maar 30 seconden nodig om een slecht beveiligd huis binnen te dringen. Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat jij je huis goed beveiligt. In dit artikel geven we je verschillende vormen om je huis te beveiligen tegen inbrekers. Ook na het inschakelen van de verhuizers is het slim om de sloten te vervangen.

Een Alarmsysteem 

Een alarmsysteem is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een goede beveiliging. omdat veel andere beveiligingssystemen hierop aangesloten zijn. Beveiligingscamera´s werken bijvoorbeeld het beste als ze aangesloten zijn op een alarmsysteem. Als een inbreker bij een huis met alarmsysteem probeert in te breken gaat de sirene direct af. De sirene is luid genoeg dat de inbreker dermate veel aandacht naar zich trekt, dat hij vaak al uit zichzelf al vertrekt. Als je een alarmsysteem hebt kan je ook een notificatie op je telefoon krijgen voor als je niet thuis bent. En ook kun je met je telefoon op de beveiligingscamera´s meekijken, wanneer deze zijn aangesloten op het alarmsysteem.

Beveiligingscamera´s 

Een andere belangrijke vorm om je huis te beveiligen is door beveiligingscamera´s. Een beveiligingscamera kan je aansluiten op het alarmsysteem van je huis. En bij veel beveiligingscamera’s kan je met je telefoon meekijken wat er gebeurt, wanneer de camera bijvoorbeeld beweging ziet of wanneer het alarmsysteem afgaat. Op deze manier kan je ook zelf via je telefoon inschatten of het vals alarm is of dat er echt ingebroken wordt. 

Magneetcontacten

Magneetcontacten zijn vaak onderdeel van een alarmsysteem. Magneetcontacten worden geïnstalleerd op sluitingen van ramen en deuren. Deze contacten hebben het direct door dat wanneer een raam of deur ontwricht wordt. en slaan dan alarm.

Infraroodmelder  

Magneetcontacten werken niet als er een raam wordt ingegooid, om daardoor naar binnen te komen. Daarom heb je ook infrarood melders nodig. Dit zijn bewegingssensoren die een signaal doorgeven als ze beweging zien op bepaalde plekken. Infrarood melders werken dus goed met alarmsystemen en beveiligingscamera’s.

Rolluiken

Wanneer je het nog moeilijker wil maken voor inbrekers om je huis te betreden kan je ook rolluiken plaatsen voor je ramen. Een rolluik maakt het heel moeilijk voor inwoners om binnen te komen. Zo moeilijk dat ze het vaak niet eens gaan proberen. Rolluiken werken dus vooral ook preventief. Naast het beveiligende aspect zorgen rolluiken zomers ook voor een koelere kamer.

Vervangen van sloten

Een andere manier om inbraken te voorkomen is door je sloten van deuren en ramen te vervangen. Want wist jij dat je sloten van ramen en deuren verslijten? Daardoor wordt het makkelijker voor inbrekers om binnen te komen. Hiernaast zijn goede nieuwe sloten voorzien van technieken om nieuwe inbraakmethodes tegen te gaan. Voor echt goede sloten, die bijna niet te kraken zijn door inbrekers kunt u het beste terecht bij een slotenmaker.

 

Gerelateerde artikelen

Een nieuw en beveiligd deurslot voor jouw woning!