De opvang van uw peuter

VL wonen

De opvang van uw peuter

Wanneer u naar een peuterspeelzaal Zandvoort op internet zoekt, dan ziet u nog veel bestemmingen staan. Tegenwoordig spreken we eerder over een kinderdagverblijf, dan over een peuterspeelzaal. Per 1 januari 2018 hebben de peuterspeelzalen in Nederland dezelfde status gekregen als de kinderdagverblijven. Dit houdt in dat de peuterspeelzalen vanaf dat moment aan dezelfde wettelijke eisen moeten voldoen, dan de kinderdagverblijven. Daarom is het niet genoeg dat er alleen maar vrijwilligers werken. Er wordt door de overheid toezicht gehouden zodat alles goed verloopt.

De leeftijd om naar een peuterspeelzaal Zandvoort te gaan

Voor opvang van de peuters moeten ze tussen de 2 of 2,5 jaar zijn tot maximaal 4 jaar. De peuteropvang is een plek waar de kinderen heerlijk met andere kinderen van hun eigen leeftijd kunnen spelen. Ze worden er voorbereid om naar de basisschool te gaan. Ze kunnen er niet de hele week naar toe. In veel gevallen is de peuteropvang op maandag-, woensdag-, en vrijdagochtend geopend. Over het algemeen kunt u uw peuter er vier uur per dagdeel naar toe brengen als het toegelaten.

Wat zijn de bezigheden in de peuterspeelzaal-Zandvoort peuterspeelzaal Zandvoort

Uw peuter wordt door een peuterzaalleidster begeleid in groepjes van 10 tot 18 kinderen. Door de peuterleidster worden vele activiteiten gedaan zoals: knutselen, verkleden, liedjes zingen, poppenkastspel, en bewegingsspellen. Daarnaast krijgen de peuters veel vrijheid om zelf te spelen met het speelgoed waar ze zin in hebben.

Het verblijf Ducky Duck

Wanneer u een leuk dagverblijf voor uw peuter zoekt, is Ducky Duck in Zandvoort zeker een aanrader. Het is ontstaan in 1994. Het is van een klein kinderdagverblijf uitgegroeid tot een kindercentrum. Onder het kindercentrum vallen het kinderdagverblijf, de naschoolse (sport)opvang en de peuteropvang de Rakker. Wanneer u uw kind daar opgeeft en er is nog plaats, dan weet u zeker dat uw kind in goede handen is en veel aandacht krijgt

https://www.duckyduck.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten