Huis verkopen in Corona-tijd

VL wonen

Het coronavirus zorgt voor een krimp in de Nederlandse economie. Veel bedrijven zijn getroffen door de maatregelen en moesten sluiten of winst inleveren. Voor de mensen op de woningmarkt is de corona tijd ook erg lastig. De huizenprijzen zijn de laatste jaren enorm gestegen.

De coronacrisis brengt vooral veel onzekerheid met zich mee. Als je van plan bent om je huis in Apeldoorn te verkopen of juist een huis wil kopen, ga je je afvragen of dit wel de juiste tijd daarvoor is. Er zijn meerdere belangrijke factoren waar deze keuze op gebaseerd is. Uiteindelijk is de keuze natuurlijk aan jou, maar het is goed om de volgende factoren in gedachten te houden.

Woningtekort

Er is tegenwoordig een woningtekort in Nederland, waardoor er weinig aanbod is, maar wel veel vraag naar huizen. Zoals het er nu op lijkt zal dit voorlopig zo aanhouden. Als jij je huis in Apeldoorn wil verkopen, dan is dit positief nieuws, maar mocht je ook weer een huis kopen, dan is dit ook nadelig. Tijdens de verkoop van een huis kan je er vrijwel zeker van zijn dat je een koper zult vinden voor jouw huis, mits de vraag door corona niet afneemt.

Stijgende huizenprijzen

Omdat er in Apeldoorn meer vraag is dan aanbod, zijn de prijzen op de huizenmarkt flink gestegen. Tijdens de verkoop kan dit zorgen voor een overwaarde, omdat er meer geboden wordt dan dat je voor je huis betaald hebt. Als je een nieuw huis koopt, kan je deze overwaarde weer inzetten.

Lage hypotheekrente

Een lage hypotheekrente is positief voor zowel de koper als de verkoper van een huis. Bij de verkoop van je huis los je de hypotheek af met de opbrengst van je huis. Als je weer een huis koopt, kan je weer een lagere hypotheek afsluiten. Hoe lager de hypotheek is, hoe minder je per maand aan hypotheek kwijt bent.

Blijvende vraag naar huizen

Er zijn veel factoren die de huizenmarkt beïnvloeden, maar het belangrijkste blijft de vraag naar huizen. In de coronacrisis zijn mensen steeds meer thuis, door het thuiswerken. Hierdoor ontdekken ze het gemak om dichtbij werk te wonen, en wensen ze soms meer ruimte door het vele thuis zijn. Uit onderzoek is gebleken dat mensen steeds meer ontevreden zijn over hun woning. Hierdoor gaan mensen op zoek naar een nieuwe woning.

Veel belangstelling voor elk huis

Door te kijken naar hoeveel bezichtigingen er per huis aangevraagd worden, kan er ook vastgesteld worden dat er veel belangstelling is naar huizen. Er blijft een stijgende lijn te zien in de belangstelling, waardoor de vraag naar huizen zichtbaar groot is. Wil jij je huis verkopen in Apeldoorn? Grote kans dat er voor jouw huis veel belangstelling zal zijn. De bezichtigingen zijn in de coronacrisis wel wat lastiger geworden, maar dit heeft mensen niet tegengehouden.

Veilig bezichtigen

In de corona tijd is iedereen voorzichtig en wil men niet te veel risico’s nemen. Als je je huis verkoopt is het belangrijk om veilig te werken. Tijdens de bezichtigingen worden veel voorzorgsmaatregelen genomen zodat deze goed door kunnen gaan.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten