Houten buitenspeelgoed

VL wonen

Ben je van plan om nieuw speelgoed voor buiten te kopen? Dan zal je meteen kunnen vaststellen dat er in het aanbod met buitenspeelgoed heel wat verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. We maken op dit vlak bijvoorbeeld een onderscheid tussen plastic en houten buitenspeelgoed. Daar waar heel wat mensen er in het verleden voor gekozen hebben om voornamelijk speelgoed van plastic in huis te halen is dat tegenwoordig toch wel even anders. Hout is namelijk niet alleen duurzamer, maar veelal ook veiliger voor het kind om mee te spelen. Zou jij ook graag meer willen ontdekken over houten buitenspeelgoed en de voordelen die eraan verbonden zijn? Dat is perfect mogelijk op deze pagina!

               Wat maakt de keuze voor houten buitenspeelgoed zo interessant?

De belangrijkste reden waarom heel wat mensen er vandaag de dag voor kiezen om voor het aanschaffen van het speelgoed voor hun kinderen te kijken in de richting van hout heeft te maken met het feit dat dit een natuurlijk materiaal is welke veel minder vaak over schadelijke stoffen beschikt. Daarnaast is hout uiteraard ook een natuurlijk materiaal. Dit betekent dat ze op ecologisch vlak veel meer verantwoord is in vergelijking met plastic. Het spreekt voor zich dat deze voordelen lang niet de enige zijn waar je bij de keuze voor hout op kan rekenen.

 

Niet alleen voor buitenspeelgoed, maar ook voor het speelgoed waar binnenshuis gebruik van wordt gemaakt geldt dat mensen steeds vaker kijken naar houten exemplaren. Dat is ook deels het gevolg van het feit dat speelgoed van hout er gewoon veel beter uitziet dan speelgoed die is gemaakt van plastic. Bovendien hebben we het ook nog niet gehad over de levensduur van dit materiaal. In vergelijking met plastic kan er worden vastgesteld dat hout aanzienlijk langer meegaat. Niet alleen voor binnen-, maar zeker ook voor buitenspeelgoed van hout is dit uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

               Is houten buitenspeelgoed veel duurder?

Er zijn bij het kopen van buitenspeelgoed van hout nog een aantal andere vragen van toepassing die mensen graag beantwoord willen zien worden. Eén van deze vragen die zeer vaak wordt gesteld heeft natuurlijk te maken met de kostprijs waar speelgoed van hout over beschikt. Het is algemeen dat deze kostprijs een stukje hoger ligt in vergelijking met speelgoed dat is gemaakt van plastic. Dat hoeft echter nog niet meteen een groot probleem te zijn. De hogere kostprijs wordt namelijk gecompenseerd door de langere levensduur.

 

Het klopt dus inderdaad dat plastic buitenspeelgoed in de basis over een aanzienlijk lager prijskaartje beschikt. Dit geeft echter een compleet foutief beeld. De aankoopprijs mag dan namelijk wel lager zijn gelegen, daar staat tegenover dat ook de levensduur helaas niet kan tippen aan deze  van houten buitenspeelgoed. Wanneer je dan bij plastic exemplaren bijvoorbeeld één keer per jaar nieuw speelgoed moet kopen terwijl je bij houten varianten meerdere jaren zoet bent mag het duidelijk zijn dat deze laatste gewoon veel interessanter zijn. In ieder geval, het kopen van houten speelgoed kan dus in de praktijk omwille van verschillende redenen zeker meer dan de moeite waard zijn.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten