VL Wonen
Image default
Wonen in een appartement

De voor- en nadelen van een tweedehands condensdroger

De aanschaf van een droger kan een grote kostenpost zijn. Daarom kunt u er voor kiezen om er één tweedehands aan te schaffen. Tegenwoordig is bet heel gangbaar om spullen tweedehands te kopen. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van een tweedehands condensdroger goed tegen elkaar af te wegen, voordat u hierin een keuze maakt.

 

Voordelen van de aanschaf van tweedehands droger en ander tweedehands witgoed

  • U betaalt een lagere aanschafprijs: als u een droger van een particulier of een tweedehands handelaar of winkel overneemt scheelt dat qua aanschafprijs een stuk met een droger die u koopt voor de nieuwprijs. U kunt wel 50% goedkoper uit zijn.
  • Het is goed voor het milieu: een droger die wordt hergebruikt gaat langer mee, en hoeft dus minder snel vernietigd te worden. U bespaart hiermee op kostbare grondstoffen.
  • Bij een refurbished wasdroger kunt u dezelfde kwaliteit verwachten als bij een nieuw exemplaar (een refurbished droger is een droger die na gebruik wordt gecontroleerd, schoongemaakt en indien nodig gerepareerd, en vervolgens weer verkocht wordt voor gebruik). Voor de verkoop worden deze wasdrogers namelijk streng gecontroleerd en getest op een goede werking. Als ze technisch zijn goedgekeurd, hebben ze dezelfde kwaliteit als een nieuwe condensdroger.

 

Nadelen van de koop van witgoed 2e hands:

  • Het is en blijft tweedehands: een tweedehands product kan altijd verborgen gebreken hebben, en u weet nooit wat er mee gebeurd is. Als u er één overkoopt van een particulier bent u afhankelijk van de betrouwbaarheid van de verkoper.
  • Deze drogers hebben vaak gebruikssporen, waardoor ze een minder mooie uitstraling kunnen hebben.
  • De keuze kan beperkter zijn. Wilt u alle keuze hebben? Kijk dan bij WGS Witgoed

Witgoed 2e hands: gaat u ervoor of niet?

De aanschaf van een tweedehands droger heeft dus voors- en tegens, maar dat geldt voor de aanschaf van een nieuwe droger natuurlijk net zo goed. Heeft u de mogelijkheid om in uw afweging de belangen op lange termijn mee te nemen, zoals duurzaam en energiezuinig, dan kan een nieuwe droger misschien meer voordelen voor u hebben. Als u niet in de positie bent om op de lange termijn te denken, doordat u bijvoorbeeld een klein budget heeft, dan is de aanschaf van een tweedehands droger zeker aan te bevelen! Ook als u zo goed mogelijk zorg wilt dragen voor het milieu, is een tweedehands exemplaar echt aan te raden. Kijkt u voor het aanbod eens op de website van WGS Witgoed

https://wgswitgoed.nl

Gerelateerde artikelen

De terugslagklep voor jou!

Dit moet je weten over payroll

Het lampje in de koelkast vervangen