Hoe werken zonnepanelen en hoe werkt de installatie ervan?

VL wonen

Heb jij overwogen om zonnepanelen op je dak te nemen? Weet jij überhaupt hoe dat in zijn werking gaat en wil je daar meer over weten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want in deze blog bespreken we hoe zonnepanelen precies in zijn werking gaan en hoe de installatie ervan werkt. Maar daarbij is het ook verstandig om te kijken of zonnepanelen sowieso een goede optie zijn voor jouw huis. Daar helpen we je ook bij in deze blog.

Stroom opwekken door cellen

Iedereen weet wel hoe een zonnepaneel er uit ziet, maar hoe ze precies in elkaar zitten en werken dat is de grote vraag. Hier krijg je eindelijk het antwoord op. Eigenlijk bestaat een zonnepaneel voornamelijk uit verschillende cellen en lagen. Als de zon op het paneel schijnt, krijgt de cel een seintje dat er iets gebeurt. Door de zon gaat de cel zich dikker maken en komt hij dichterbij de andere laag terecht. Wat tussen de lagen gebeurt, is dat daar spanning ontstaat en daar komt de energie vandaan. Dit is maar de werking van één cel. Als je meer dan duizenden cellen op een plaat hebt, moet je maar inbeelden hoeveel energie dat oplevert.

Op maat maken van de zonnepanelen

Nu je weet hoe zonnepanelen in elkaar zitten, kunnen we beginnen met de werkwijze waarop bedrijven zonnepanelen neerleggen op jouw dak. Want het is niet even neerleggen en klaar, zo gemakkelijk gaat dat niet. Ze moeten eerst kijken hoeveel energie je huis normaal ongeveer nodig heeft. Daarbij vragen ook de afmetingen van het dak en wat voor soort dak het is. Daarna worden de zonnepanelen op maat besteld of gemaakt en dan is het pas klaar om echt geïnstalleerd te worden aan je eigen huis.

Installeren met zorgvuldigheid

Als alles binnen is, maakt het bedrijf met jou de afspraak om langs te komen. Er moet altijd iemand thuis zijn als de installatie plaats vindt, omdat het belangrijk is dat alles goed gaat. Als er iets mis gaat, kan dat namelijk grote gevolgen hebben. Maar meestal weten deze mensen hoe ze goed zonnepanelen moeten installeren en daarbij ook om jou te kunnen begeleiden.

https://timmer-installaties.nl/zonnepanelen/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten