Hoe weet je of de meterkast toe is aan vervanging

VL wonen

Vaak is het in oude woningen nodig om de groepenkast te vervangen, dit komt omdat de groepenkast dan ook oud is en dan niet meer de spanningen kan verdragen die wel worden gevraagd. De groepen zullen dan ook heel vaak omslaan dus heb je geen stroom meer. Ook is het belangrijk de groepenkast te vervangen wanneer je de keuken uitbreidt, denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van een vaatwasser of combi oven. Ook voor het koken op een inductieplaat moet een aparte kookgroep worden aangelegd.

Van oud naar nieuw

Het vervangen van een oude groepenkast is vaak nodig omdat hier niet meer genoeg groepen op zitten, ook speelt het verouderen zelf een rol. Bij het vervangen is het ook mogelijk nieuwe groepen toe te voegen om meer vermogen te creëren. Het is hierdoor mogelijk meerdere apparaten aan te sluiten en tegelijkertijd te gebruiken. In sommige gevallen is het ook niet nodig om de gehele groepenkast te vervangen, er kan namelijk ook een gedeelte worden vervangen, dit kost ook minder. Als u ervoor kiest om zelf de groepenkast te vervangen in plaats van dit te laten doen door een elektricien is het wel belangrijk dat u goede kennis heeft omdat het anders echt verkeerd kan gaan. 

Groepenkast laten vervangen door een elektricien

Het wordt in de meeste gevallen aangeraden om de groepenkast te laten vervangen door een elektricien, dit wordt gedaan omdat elektriciens hiervoor hebben geleerd en veel ervaring hebben. Door de hulp van een elektricien in te schakelen weet je dus voor bijna 100% dat het laten vervangen van een groepenkast op een goede manier gebeurd. Ook ben je hierdoor automatisch verzekerd voor als er later iets mis gaat en eventuele schade. De schadekosten kunnen vaak heel hoog oplopen als er een ongeluk met elektra heeft plaatsgevonden. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten