VL Wonen
Wonen in een appartement

Hoe onderhoud je de tuin goed?

De lente staat weer voor de deur. Meer dan ooit kijken we uit naar het moment dat we de tuindeuren weer open kunnen zetten. Genieten van onze tuin, die na de winter altijd extra aandacht verdient.

Veelal begint die verzorging met het opschonen van de tuin. Het weghalen van tuinafval, zoals dorre takken en eventueel onkruid. Basiswerkzaamheden die er voor zorgen dat je tuin weer wat zon en lucht krijgt. Maar is dat genoeg?

Een goed doorvoede voedingsbodem

Je tuin onderhouden is essentieel voor alles dat er groeit. Bomen en planten hebben net als de mens een goede voeding nodig. Net als wij, houden zij van een gevarieerd dieet. Een rijke voedingsbodem die zich spoedig zal vertalen in een weelderige bloei. Uiteindelijk resulterend in een prachtige droomtuin, waarin het heerlijk toeven is. Met je gezin, familie en vrienden.

Een “grondige” onderhoudsbeurt

Om dat voor elkaar te krijgen moet je beginnen bij het begin. De bodem! In de handel zijn allerlei middelen te koop die de grond wezenlijk verrijken, zoals potgrond en tuinaarde.

Potgrond

Potgrond kopen is vooral belangrijk voor je planten. Het bestaat uit een mengsel van hoogwaardige grondstoffen, zoals turfstrooisel, tuinturf, kalk en houtvezel. Het zorgt ervoor dat je planten de juiste voedingsstoffen krijgen. Zo ook een juiste aanvoer van water en lucht. Goede potgrond kun je zowel voor de planten in de tuin gebruiken, als voor planten die in bakken of potten staan. Zowel binnen, als buiten.

Tuinaarde

Tuinaarde bestaat meestal uit turf en compost. Dit mengsel leent zich voornamelijk om de bodem te verrijken en niet zozeer voor individuele planten of bomen. Zeker geen potplanten. Kwalitatieve tuinaarde kopen doe je vooral bij de aanleg of renovatie van een tuin, om arme grond te verrijken of om je tuin op te hogen.

Een goede aanpak van je tuin, is de eerste stap naar een heerlijk relaxte zomer.