Hoe kies je het beste matras?

Een goed matras draagt bij aan je nachtrust. Waarbij het belangrijk is dat het matras op je lichaamsgewicht en wensen aansluit. Slaap je op je zij, rug of heb je misschien allergie voor bepaalde materialen. Goed om na te denken waar jouw perfecte matras aan moet voldoen dus. Daarnaast wil je na het in slaap vallen halverwege de nacht niet je bed uit drijven of rugklachten krijgen. 

 

Je leest het goed! Een matras kiezen gaat verder dan kijken naar de prijs en beoordeling van klanten. Je moet het echt ervaren en kiezen voor kwaliteit. Aan alles moet worden gedacht. De matrassen test van BesteKoopwijzer gaat je dan ook zeker helpen.

Aanpassen op je gewicht

Als eerste is het goed te weten dat matrassen op basis van gewicht worden gemaakt. Als je zwaar bent heb je dus een ander matras nodig dan wanneer je minder zwaar bent. Zodat het matras de juiste vering heeft en je lichaam optimaal kan ondersteunen. Wat natuurlijk heel belangrijk is voor een goede nachtrust. 

Last van je rug

Als je het verkeerde matras kiest kun je last van je rug krijgen. Omdat je lichaam door het matras niet goed zal worden ondersteund of omdat het matras niet gemaakt is voor de houding waarin je slaapt. Het is dus goed om te kijken naar het gewicht zoals voorgaand al verteld maar ook de manier hoe je slaapt. Als je een zijslaper bent heb je namelijk meer aan een matras die meer ondersteund dan als je op je rug slaapt.

Allergie voor materialen

In een matras zitten veel verschillende soorten materialen. Het is goed te weten of je niet allergisch bent voor een bepaald materiaal. Want dan is het natuurlijk goed om hier eens naar te kijken. Je moet er immers een langere tijd op slapen.

Manier van slapen

Hoe slaap jij? Dat is een belangrijke vraag bij het kiezen van een matras. Omdat je van een verkeerde keuze last van je rug kunt krijgen of andere klachten kunt ontwikkelen. Dit wil je niet waardoor het goed is om matrassen ook te kunnen proberen of ervaringen van andere gebruikers te lezen. 

 

Met andere woorden is de hardheid van een matras dus heel belangrijk. Het kan bepalen of je een goede nachtrust tegemoet kan zien. Je wil namelijk verzekerd zijn van de nodige comfort gedurende de nachten. Waarbij het matras heerlijk slaapt en je kan ondersteunen waar dit nodig is.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten