Hoe kies je de juiste deurklink?

Deurklinken zien we vaak over het hoofd. Maar door je deurbeslag zorgvuldig te kiezen, kun je je interieur verfraaien en tegelijkertijd essentiële functionaliteit en veiligheid aan je huis toevoegen.

Het kiezen van de juiste deurklinken in je huis kan moeilijk zijn, maar dat hoeft niet. Met de vele beschikbare opties, kan het een uitdaging zijn om te beslissen welke deurklink het beste is. Dus, waar begin je?

Een deurklink die past bij je stijl

Als je een moderne stijl hebt, dan heb je een moderne deurklink nodig. Moderne deurklinken hebben strakke lijnen en geometrische vormen. Moderne deurklinken zijn vaak minimalistisch qua ontwerp en maken je moderne interieur helemaal af. Heb je een meer traditionele woonstijl dan zijn traditionele deurklinken een ideale manier om historische details in je huis te verwerken. In een huis met een traditionele inrichting past bijvoorbeeld een sierlijke deurklink van messing. 

 

Kies de juiste kleur

Deurkrukken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Wat betreft de kleur is het goed om uit te zoeken of een lichte of een donkere kleur beter in je interieur past. Een donkere kruk valt op in combinatie met een lichte deur. Meestal geldt dat een deurklink die contrasteert met de deur, een landelijke of klassieke uitstraling heeft. Een deurklink in dezelfde kleur als de deur, oogt meer modern en minimalistisch. 

 

De afwerking

Naast de juiste stijl en kleur is ook de juiste afwerking belangrijk. Hierbij kun je denken aan een matte deurklink of juist een glanzende deurklink. Als je een modern interieur hebt met een industriële look en feel, kies dan voor een matte deurklink. Dat ziet er stoer en robuust uit. Wil je een wat meer tijdloze look? Kies dan voor een glanzende deurklink en chroom deurbeslag. Deurbeslag is vaak meer dan alleen de deurklink. Kies daarom altijd voor scharnieren en sleutelrozetten in dezelfde stijl. Zo zorg je voor een eenduidige en rustige look-and-feel, die goed past bij je interieur.

 

https://www.ostiumhome.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten