Het voordeel van een kleine windmolen op een boerderij

VL wonen

Massaal zijn we op zoek naar goede alternatieven voor het klimaatprobleem van de aarde. We zullen ook wel moeten want in dit tempo gaat het niet goedkomen. Daarom is het ook belangrijk dat we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we zuiniger met het milieu om zullen gaan. En vooral rondom de boeren heerst er veel discussie over de opwarming van de aarde. Terecht of onterecht, maar het is wel goed om als boer te kijken waar je je steentje kunt bijdragen. En dat is nu mogelijk met de kleine windmolen van EAZ. Door het gebruik van de kleine windmolen kun je zelfvoorzienend worden qua energieverbruik.

 

De voordelen van een kleine windmolen

De kleine windmolen van EAZ is een geweldige uitvinding die jou in staat stelt om zelf energie op te wekken voor de boerderij. Alle windmolens worden met de hand vervaardigd en zijn van uitstekende kwaliteit. Het hele proces wordt begeleid door het team van EAZ, dus van aanmelding tot plaatsing van de windmolen.

De windmolen kan tussen de 30.000 en 60.000 kWh aan energie leveren. Dit verschilt natuurlijk per molen en per plaatsing, de wijze van en de locatie en ligging. Maar zoals je ziet kun je dus een hoop stroom opwekken met een windmolen.

Het voordeel van een windmolen is dat er eigenlijk altijd wel wind staat. Dus je bent het hele jaar gegarandeerd van energie. Wel is het aan te raden om de windmolen te combineren met de zonnepanelen van EAZ.

 

Hoe het werkt

De werking van een windmolen is vrij eenvoudig. Door de wind gaan de rotorbladen van de windmolen draaien en wordt er windenergie opgewekt Vervolgens wordt dit via de generator omgezet in stroom. Daarna zorgt de transformator ervoor dat de wisselstroom omgezet wordt in hoogspanning. De gehele aansluiting regelt EAZ. Dus het aanleggen van kabels, plaatsen van de windmolen etc. Je hebt daar als klant dus totaal geen omkijken naar.

Zoals hierboven al uitgelegd is het verstandig om de windenergie te combineren met zonenergie door middel van zonnepanelen. Want die zorgen ervoor dat er in de zomer heel veel energie opgevangen wordt. Hoe je het namelijk ook went of keert, met zelf opgewekte energie krijg je altijd te maken met overschorten en tekorten. Dat is helaas niet te vermijden. Daarom is het goed om van beide energiebronnen gebruik te maken. En dit is allemaal mogelijk bij EAZ.

https://www.eazwind.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten