Het is weer zomer!

Eindelijk kunnen we weer buiten zitten en genieten van het lekkere weer, wij willen dan ook zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. We sporten buiten, drinken koffie en thee buiten maar ook onze maaltijden worden het liefst buiten genuttigd. Voor de lunch is picknicken in het bos of in de duinen een perfecte invulling. Voor het diner zoeken we liever een terrasje op of blijven we in onze tuin want warm eten ergens mee naartoe nemen is niet heel handig. Ik denk dat een barbecue wel de meest populaire invulling van het diner in eigen tuin is. 

 

Niet alleen vlees op de barbecue

Bij een barbecue denk je vast gelijk aan vlees, ik namelijk wel. Maar er kan zoveel meer op een barbecue bereid worden dan alleen vlees. Denk aan een lekker stukje zalm gewikkeld in aluminiumfolie. Met wat citroen, dille, peper en zout trekken deze smaken heerlijk door de hele zalm heen als hij 10 minuten op de barbecue ligt te garen, waarna hij super mals en smaakvol is. Om de zalm beleving af te maken drink je daar een lekkere Pinot Grigio bij, die voor je klaar ligt in jouw wijnklimaatkast met 2 zones. Hoe fijn is het dat je bij de voorbereiding van de barbecue in ieder geval niet over wijn na hoeft te denken, want al jouw wijn ligt altijd klaar op de juiste temperatuur in jouw wijnklimaatkast of wijnkoelkast van wijnklimaatkast.nl.

Naast zalm of andere vis zijn verschillende soorten groenten ook heerlijk om op de barbecue te bereiden. Denk aan een heerlijke maïskolf die zacht en zoet smaakt na het roosteren op de barbecue. Of plakjes aubergine, courgette, ui en paprika die je met wat peper en zout bestrooid en heerlijk laat grillen. Of wat dacht je van een gepofte aardappel?

 

Complete maaltijd

Er zijn mensen die het heerlijk vinden om alleen maar vlees te eten van de barbecue, maar persoonlijk mis ik toch wel mijn groente en andere variatie. Met de bovengenoemde opties voor vis en groenten creëren je tijdens het barbecueën toch een volledige maaltijd!

https://www.wijnklimaatkast.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten