Op zoek naar de ideale verlichting voor de tuin? Wij helpen je op weg!

Terwijl het zonnetje steeds vaker zijn gezicht laat zien, gaan we ook meer tijd in de tuin besteden. Het is namelijk ontzettend prettig om een plek te hebben in de buitenlucht te hebben om te genieten, toch? Daarom is het vanzelfsprekend dat je dit ook wilt doen als het eenmaal donker is. Echter is dit niet altijd mogelijk, want niet elke tuin is voorzien van goede verlichting.

Daar willen wij graag verandering in brengen! Met de info in deze blog hopen we je namelijk op een paar ideeën te brengen, zodat je dadelijk ook beschikking hebt over een tuin met top verlichting!

 

Welke LED buitenverlichting kan ik het beste toepassen?

 

Er zijn ontzettend veel opties om te bekijken als je op zoek gaat naar goede verlichting voor de tuin. Om je op weg te helpen, willen we graag drie opties uitlichten:

Als eerste is het belangrijk om te beschikken over goede verlichting die het zicht bevorderd. Hier zijn wandlampen een populaire keuze, aangezien deze lampen veel licht kunnen opbrengen en de tuin al snel kunnen voorzien van mooi licht. Daarnaast zijn er ook veel verschillende stijlen, waardoor er altijd een wandlamp te vinden is die bij je past!

Naast lampen voor aan de muur kun je ook voor lampen op de grond kiezen. Hier zijn veel mogelijkheden te vinden, zoals staande lampen of tuinspots. De laatst genoemde zijn ontzettend populair. Zo zijn ze gemakkelijk te installeren, zijn ze compact van formaat en zijn ze multifunctioneel. Je kunt ze namelijk gebruiken als hoofdverlichting, maar ook als sfeerverlichting om bijvoorbeeld een boom uit te lichten.

Daarnaast zijn er ook tal van opties als het aankomt op spots in de grond, namelijk grondspots. Deze spots zijn vaak compact van formaat, geven een prettige hoeveelheid licht en zijn ideaal voor het uitlichten van paden in jouw voor- of achtertuin. Grondspots zijn ook erg populair voor gebruik in een oprit, aangezien deze spots ontzettend sterk zijn. De meeste spots kunnen namelijk het gewicht van een auto dragen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat jouw spots het begeven als je ze per ongeluk raakt.

 

Maak het jezelf niet te moeilijk en kies voor slimme verlichting

 

Er zijn dus veel opties voor jouw tuin, maar daar blijft het niet bij. Dankzij de ontwikkelingen op technisch gebied is het besturen van verlichting namelijk veel makkelijker geworden. Zo kun je tegenwoordig gebruik maken van een slimme schakelaar of slimme dimmer, zodat je jouw bestaande, normale LED verlichting semi slim kunt maken. Zo heb je altijd toegang tot jouw buitenverlichting en kun je gebruik maken van leuke bonussen als tijdsloten.

Daarnaast kun je ook kiezen voor slimme verlichting. Met behulp van deze lampen kun je namelijk genieten van maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren, naast de gebruikelijke zaken als tijdsloten, besturing in groepen en apart en dimmen.

 

Bonus tip: Maak gebruik van een lichtplan

 

Met de bovenstaande tips kun je natuurlijk al uit de voeten, maar waar wil je de lampen dadelijk plaatsen? Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, raden wij je aan om gebruik te maken van een zogeheten lichtplan. Dit wordt binnenshuis al veelvoudig toegepast, terwijl men vergeet dat dit ook van toepassing kan zijn in de tuin.

Goede verlichting kan namelijk nog beter worden als de tuin perfect is verdeeld!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten