De beste tips voor gezinnen om de was te doen

Voedsel en kleding zijn de eerste levensbehoeften van een huis. Als die systemen goed werken, is het niet erg als andere dingen af en toe haperen.

Die systemen soepel laten werken is de truc. In feite, na bijna 25 jaar huwelijk, ben ik nog steeds mijn systemen aan het aanpassen. Dingen veranderen; kinderen groeien; je schema evolueert. Systemen aanpassen is een deel van het leven.

Het aanpassen van wassystemen is ZOVEEL een deel van het leven. Er was een tijd dat ik één keer per week de was kon doen. Toen groeide mijn gezin en groeide en groeide; één keer per week was niet meer genoeg. Ik deed meerdere ladingen per dag en beklom voortdurend de berg Foldalot, net als Sisyphus, alleen was de herhaalde handeling het vouwen en niet het omhoog duwen van een steen.w

Kan net zo goed hetzelfde zijn. Nietwaar?

Mijn wassysteem is geëvolueerd naarmate ons leven en onze schema’s door de jaren heen veranderden. Ik had babywas en hockeywas. Ik had niemand om te helpen en heel veel mensen om te helpen. Ik heb mijn eigen wasruimte gehad en ik heb sokken gewassen in de wastafels van hotels.

Ik heb het allemaal gezien, schatje. Eén man, zes kinderen en 24 jaar later, denk ik dat ik wel iets kan zeggen over het managen van de was, vind je niet? Hier zijn een paar van mijn beste tips voor wasmanagement.

 

http://www.youtube.com/watch?v=zjTmQ7sJtdw&ab_channel=LiefsElyse

Beste tips voor wasmanagement

Vind een ritme dat werkt. Misschien ben je een een dag voor de was soort persoon. Of een lading per dag van de was persoon. U zult weten wat het beste werkt voor uw gezin door vallen en opstaan.

Toen ik ontdekte dat ons gezin van 8 tot tien ladingen per week was, inclusief lakens en handdoeken, realiseerde ik me dat ik dingen moest veranderen. Ik deed 1-3 ladingen per dag, van maandag tot en met vrijdag. Mijn jongere kinderen hielpen elke ochtend met het sorteren van de vuile kinderwas, vouwden schone handdoeken op en brachten schone kleren en handdoeken naar de juiste plek. Dit hield het een tijdje heel beheersbaar.

Bekijk meer goede tips: Wastips jonge gezinnen

Laat uw wasruimte geen verzamelplaats worden voor vuile kleren, oude schoenen en wat al niet meer. Het doel is om kleren schoon te maken. Als u het zo inricht, wordt het schoonmaken van kleding veel prettiger en gemakkelijker.

Mocht het u nog niet opgevallen zijn, wasmiddelenfabrikanten geven wasmiddelbakjes mee die VEEL groter zijn dan de aangegeven hoeveelheid die u per lading moet gebruiken. Is het een truc om u meer te laten gebruiken? Ik weet het niet. Maar als ik de fles niet had gelezen of de kleine lettertjes op de maatbeker niet had bekeken, dan weet ik dat ik twee keer zoveel zeep zou gebruiken als nodig was. Elk beetje brengt extra kosten met zich mee.

Lifestyle tips van Woonleven.com om het maximale uit jouw leven te halen

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten