Greyhound: dit moet je weten over deze hond

Greyhound honden maken deel uit van de familie van windhonden die van hun gezichtsvermogen afhankelijk waren om te jagen. Ze zijn niet alleen het snelste hondenras, maar ze hebben ook een van de beste zichten in het hondenrijk.

Een gezichtsveld van maar liefst 270 graden 

Deze honden hebben een groter gezichtsveld dan de meeste rassen vanwege de unieke locatie van hun ogen. Mensen hebben een gezichtsveld van ongeveer 180 graden, terwijl deze honden een gezichtsveld van ongeveer 270 graden hebben. Sommigen zeggen dat het bijna is alsof ze kunnen zien wat er achter hen gebeurt. Lees verder voor nog meer leuke weetjes over de Greyhound! Op Greyhound Wereld kan je hier verder over lezen. 

Selectief gekweekt voor indrukwekkende snelheden 

Windhonden kunnen tot 45 mijl per uur rennen. Deze honden waren al heel snel tijdens de jacht, maar toen hondenraces aan populariteit begonnen te winnen, begonnen fokkers ze selectief te fokken. Ze paarden alleen met de snelste mannetjes en vrouwtjes, dus het hele ras ontwikkelde nóg indrukwekkendere hardloopvaardigheden.

Geëxecuteerd om een Greyhound

Veel hondenrassen hadden een lot dat vergelijkbaar was met dat van de Greyhound. Op een bepaald moment in de Middeleeuwen mochten alleen edelen deze honden bezitten en gebruiken voor de jacht. Het eigendomsrecht was zo streng dat een gewone burger deze honden niet kon houden of fokken. Op een gegeven moment was het zo erg dat gewone burgers die waren veroordeeld voor het schaden van een Greyhound geëxecuteerd konden worden.

Beroemd onder royalty 

Het is niet zo moeilijk je voor te stellen hoe een oud Engels koningshuis uit de Middeleeuwen aan het jagen was met een paar bewakers en Greyhounds aan hun zijde. Deze honden waren enorm populair bij Britse royalty’s en waren zelfs de vaste huisdieren van enkele prominente eigenaren. Koning Henry VIII hield van hondenrennen en had een groot aantal Greyhounds in zijn koninklijke kennel.

Ze kunnen nog steeds rennen, maar willen dat niet altijd 

Greyhounds kunnen nog erg snel zijn, maar vandaag de dag spelen deze honden steeds meer de rol van familiehuisdier, ten koste van hun rol als snelle jager. Hun vermogen om te rennen blijft onaangetast, maar als ze mochten kiezen, zouden ze er van afzien om te rennen. Van sommige Greyhounds is zelfs bekend dat ze verslaafd zijn aan televisie. Greyhound puppies hebben veel meer indrukwekkende vaardigheden, zoals uitrusten in een knus huisdierbed. Het waren eens felle jagers, maar tegenwoordig zijn ze vooral op zoek naar het zachtste plekje op de bank.

Greyhounds zijn niet de beste zwemmers 

Greyhounds zijn zeer getalenteerde lopers, maar ze kunnen niet zwemmen. Deze honden zijn zelfs notoir slechte zwemmers. Ze hebben geen lichaamsvet om te helpen met hun drijfvermogen en de meeste Greyhound puppy’s zouden in het water gewoon zinken als een blok steen. Je moet heel voorzichtig zijn als je een zwembad en een Greyhound hebt, omdat er ongelukken zijn gebeurd waarbij de hond in het zwembad viel en verdronk. Ondanks hun onvermogen om te zwemmen vinden ze het heerlijk om in en rond het water te spelen.

Deze honden kunnen niet goed zitten

Greyhounds zijn vrij dun en hebben weinig lichaamsvet. De meeste van hun botten zijn duidelijk zichtbaar, daarom houden ze niet van zitten. Ze voelen zich ongelooflijk ongemakkelijk in die positie. Ze zullen er eerder voor kiezen om te staan of te liggen. En als ze al eens mochten zitten, dan hebben ze daar een specifieke stijl voor: hun billen raken zelden de grond als ze rechtop zitten. Hun staart zit namelijk in de weg en hun lange spieren zorgen ervoor dat zitten een oncomfortabele bedoening wordt. 

Greyhounds hebben weinig verzorging nodig 

In tegenstelling tot andere rassen die veel wasbeurten en andere vormen van verzorging nodig hebben, hebben Greyhounds niet veel nodig om gelukkig te zijn. Ze zijn van nature erg schoon en hebben een dunne coating die ze niet goed isoleert tegen koud weer. Het is een goed idee om je Greyhound tijdens de koude maanden een trui of jas te geven als je in een kouder klimaat leeft.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten