VL Wonen
Huisdieren

Dwergkeeshond: geweldig lieve honden voor het gezin

Als algemene regel geldt dat honden van kleine rassen hogere energetische eisen hebben dan honden van grote rassen. De beste voeding voor een Dwergkeeshond informatie is hondenvoer die voldoet aan de calorie-inname die dit ras nodig heeft.

Grootte en ras zijn bepalend bij het bepalen welk hondenvoer voor kleine rassen het beste is voor je Pomeriaan. Houd echter ook rekening met andere factoren, zoals de leeftijd, de levensstijl en het activiteitenniveau van je hond. Zoek naar droge en gepersonaliseerde voeding die perfect is aangepast aan de behoeften en pathologieën van elke harige hond. 

De juiste verzorging voor een lieve Dwergkeeshond

Ondanks dat het een harige hond is, heeft de Pomeriaan geen overmatige verzorging nodig. Het is voldoende om hem twee of drie keer per week te borstelen. Hij houdt van wandelen en om hem gelukkig te houden je hem elke dag uitlaten. 

De Pomeriaan is een hond met een sterke gezondheid. Ondanks zijn kleine formaat is de Pomeriaan meestal een gezonde hond, maar net als veel andere rassen zijn er ongewenste problemen. Als hij ziek wordt, kan het gaan om veelvoorkomende problemen zoals patellaluxatie, lage bloedsuikerspiegel en cryptorchisme. Op Pomeriaan Wereld kan je hier verder over lezen. 

Patellaluxatie is een vrij veel voorkomend probleem bij miniatuurrassen. Veel honden met patellaluxatie leven ondanks het probleem pijnvrij. Wat ook erg vervelend kan zijn, is dat Dwergkeeshonden ook wel eens last kunnen hebben van hun tussenwervelschijven.

Zoals bij veel andere kleine rassen, verliezen Pommeren hun tanden op jonge leeftijd. Daarom is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de zorg, zodat het risico op het ontstaan van infecties minder wordt.

Dwergkeeshond puppy’s

Pasgeboren Pomeriaanse puppy’s zijn uitzonderlijk klein en kunnen gemakkelijk in de hand worden gehouden. Het is bijzonder belangrijk om ze goede zorg te geven.

Interessante weetjes over de Dwergkeeshond 

  • Als de volwassen Dwergkeeshond goed is gesocialiseerd, kan hij een goede relatie hebben met andere honden en vreemden, hoewel conflicten met honden van hetzelfde geslacht kunnen blijven ontstaan.
  • Het zijn honden die erg veel van blaffende houden, dus er zal extra werk moeten worden verzet om ze te leren niet teveel te blaffen als daar geen reden voor is.
  • Het zijn geen honden om met jonge kinderen samen te leven, omdat ze behoorlijk reactief, impulsief en speels zijn en kinderen onbedoeld kunnen irriteren.
  • Het zijn zeer goede metgezellen van volwassenen die goed voor hen zorgen en rekening houden met al hun behoeften.

Gerelateerde artikelen

Dobermenn: ontdek deze hond

Hoe moet je een Mopshond verzorgen?

Samojeed: ontdek deze hond

Welke voeding gebruikt de Friese Stabij?

De multi inzetbare Labrador

Berner Sennenhond: kindvriendelijke en goede waakhonden