Dobermenn: ontdek deze hond

Het wordt om een puppy met moedermelk te laten voeden totdat hij op natuurlijke wijze is gespeend, iets wat tussen de twee en drie maanden zal gebeuren. Op dat moment kun je beetje bij beetje beginnen met het introduceren van vast voedsel in hun dieet.

Kies een voeding die speciaal voor puppy’s van grote rassen is vervaardigd, omdat de puppy veel voedingsstoffen nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. Idealiter zou het hoogwaardig voer moeten zijn, dat vlees als eerste ingrediënten bevat en geen meel, granen of derivaten.

Hoe beter zijn dieet, hoe gezonder hij zal zijn en hoe langer hij zal leven. Een volwassen Dobermann hond heeft niet zoveel voedingsstoffen nodig als puppy’s in volle ontwikkeling, maar ze hebben wel veel energie nodig om actief te blijven. Voer gemaakt met producten van goede kwaliteit is essentieel.

Over het algemeen is het de fabrikant die de dagelijkse hoeveelheid als richtlijn aangeeft op basis van de leeftijd van je Dobermann en zijn fysieke activiteit (is het een actieve of rustige hond). Probeer, naast deze richtlijnen, ook gewoon je logica te volgen. Als je Dobermann een beetje gewicht verliest, moet je het rantsoen verhogen, wordt het dikker, dan verminder je zijn porties. Op Dobermann Wereld kan je hier verder over lezen.

Dobermann: de juiste verzorging

Het eerste dat je moet doen, is met je hond naar de dierenarts gaan voor een volledige controle en het toedienen van de bijbehorende vaccinaties. We zagen ook al dat voeding erg belangrijk is. Je moet voedsel van hoge kwaliteit voorzien van vlees. De hoeveelheid voeding is afhankelijk van de fysieke activiteit, het gewicht en de leeftijd van je Dobermann.

Wanneer je Dobermann klein is, moet je tijd besteden aan zijn training. Leer hem goed gedrag, zodat hij gehoorzaam zal worden naarmate hij ouder wordt. Het is een zeer intelligent ras en de bevelen van onderaf, stil blijven of zitten, zullen zonder probleem worden geleerd door altijd en met veel geduld positieve bekrachtiging te gebruiken.

Dobermanns hebben niet veel wasbeurten nodig als ze goed worden gevoed en hun haar vaak wordt geborsteld. Geef ze maximaal één keer per maand een wasbeurt, omdat hun huid anders uitdroogt en de natuurlijke oliën in hun vacht vermindert. Een ander belangrijk aspect van de zorg voor je Dobermann is de tandheelkundige gezondheid. Met een goede voeding zet je de juiste stappen voor gezonde tanden en tandvlees. Vergeet ook niet om zijn nagels te knippen. 

Dobermann puppy’s

 Let bij de aankoop van een puppy dat hij rechte en sterke benen heeft, goed ontwikkelde ogen, schone oren en buik zonder navelbreuk. Het normale gewicht van een vier maanden oude mannetje is 18 kg, terwijl meisjes 16 kg wegen. Dobermann puppy’s zijn actief, opgewekt en deinzen voor niets terug.

Interessante weetjes over de Dobermann 

  • De Dobermann mini is gecreëerd ​​in Thüringen, Duitsland in 1890 door een tollenaar genaamd Louis Doberman, die probeerde een ras te bedenken dat voogd, beschermer en metgezel zou zijn.
  • De heer Doberman creëerde zijn exemplaar door inheemse herders uit zijn regio Thüringen, de Rottweiler, de Brown en Black Terriër uit Engeland en de Duitse Pinscher te kruisen om de majestueuze Dobermann van vandaag te bereiken.
  • Omdat de aanvallers hun eigen honden meebrachten en staarten en oren zwakke punten waren, begon hij ze af te snijden om deze handicap in gevechten met de aanvallers en hun honden te elimineren.
  • Omdat het dominante honden zijn, zijn ze vaak te vinden in militaire en politieorganisaties.
  • Het is een hond die NIET geschikt is voor beginnende eigenaren, aangezien een uitgebreide training vereist is om hem onder controle te krijgen, anders zal hij moeilijk te beheersen zijn op momenten dat hij agressiviteit vertoont.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten