Border Terriër: geweldig lieve honden voor het gezin

De Border Terriër is niet veeleisend als het gaat om eten; hij eet alles wat hij voorgeschotekd krijgt. Het is niet verstandig om hem te veel te voeren, omdat de hond de neiging heeft tot zwaarlijvigheid. Om hem voldoende energie te geven, kun je het beste super droog professioneel nat- en droogvoer geven. Bij zware belasting bij jacht- of sportevenementen moet het dieet worden verhoogd.

De juiste verzorging voor je Border Terriër

De vacht van de Border Terriër hond is heel bijzonder. Het is een harde, borstelige vacht, opgebouwd uit twee lagen haar: de eerste is een coating (de hardste en volledig bedekt), een tweede onderliggende laag is waterdicht vormt de binnenste laag. De eerste laag wordt tijdens schoonmaakwerkzaamheden verwijderd en zo nodig geknipt.

Praktische trimmers zijn ideaal voor een goede vachtverzorging van de Border Terriër. Als alternatief kun je ook het schilmesje gebruiken, dat het haar afsnijdt en niet scheurt. Doe dit minstens twee tot drie keer per jaar. Het is belangrijk om het gelijkmatig te doen, anders krijg je een hond met een erg grof uiterlijk. Het gebruik van een schaar voor het knippen van haar op de buik wordt aanbevolen, omdat het een moeilijk gebied is. Op Border Terriër Wereld kan je hier verder over lezen.

Border Terriër puppy’s

Je hebt zojuist een Border Terriër puppy geadopteerd en het is vreugde en geluk in je huis! Maar nu moet je het serieus nemen en om te beginnen moet je het goed voeden. Weet dat je puppy goed voeren hem de kans geeft om goed te groeien, mooie spieren en een goede botstructuur te ontwikkelen. Zorg er echter voor dat je puppy niet te zwaar wordt.

Interessante weetjes over de Border Terriër 

  • In werkelijkheid heeft hij geen slecht humeur, integendeel is hij aanhankelijk en loyaal aan zijn meester en andere leden van het gezin.
  • Het is beter dat hij niet samenwoont met huiskatten of met andere mannetjes.
  • Hij is echt een harde werker, respectvol en gehoorzaam aan de opdracht die hem gegeven wordt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten