Dit wil je weten over de Bordeaux Dog

Dit hondenras is duur. Een volwassen exemplaar heeft gemiddeld 700 tot 900 gram voer per dag nodig. Het voedingscomplex moet voldoen aan alle eisen, zoals uitstekende kwaliteit en rijk aan eiwitten en mineralen. Dat is wat zijn lichaam het meest nodig heeft voor een optimale ontwikkeling en groei.

Je moet wel oppassen dat je dit exemplaar niet te veel voedt, omdat overgewicht fataal is voor de pezen en spieren. Daarom is het erg belangrijk dat je een strenge veterinaire controle uitvoert en om de zes maanden overlegt met de dierenarts over de dagelijkse porties voeding die je hond nodig heeft.

De juiste verzorging voor je Bordeaux Dog

Hoewel de Bordeaux Dog een sterke en gezonde hond is, is het belangrijk dat je hem speciale zorg geeft om ziektes te voorkomen. We zeiden al dat slechte voeding zwakte in de hartspier kan veroorzaken, maar ook het verschijnen van parasieten op het huidoppervlak komt veel voor bij dit ras. Het is daarom ten zeerste aanbevolen om je anti-parasitaire pipet gedurende bepaalde tijdsintervallen te plaatsen.

Andere problemen die een slecht dieet en gebrek aan lichaamsbeweging kunnen veroorzaken, zijn het optreden van botproblemen tijdens de groei, met als gevolg heupdysplasie. Bij deze rassen zijn ook spijsverteringsproblemen waargenomen, evenals hart-, huid- en pees- en ligamentproblemen. 

Bordeaux Dog honden

Puppies van de Bordeaux Dog zijn fascinerende en onweerstaanbare dieren. Ze groeien snel. Het is bekend dat een vrouwtje tot maar liefst 18 jongen kan hebben in een enkel nest. Zoals elke puppy is de Bordeaux Dog erg rusteloos en speels. Het wordt aanbevolen om al op jonge leeftijd met trainen te beginnen, omdat je op deze manier slechte gewoonten en gebruiken op volwassen leeftijd vermijdt. Op Bordeaux Dog Wereld kan je hier verder over lezen. 

Voor wat betreft de voeding is het heel belangrijk dat de puppy de eerste 5 weken melk drinkt. Vast voedsel kan in water worden geweekt om het zachter en smakelijker te maken. Er zijn mensen die naast het voer voor huisdieren ook bevochtigd brood geven, maar het bevochtigen van het voer mag alleen worden gedaan met wat er op dat moment gegeten gaat worden, anders raakt het besmet en kan je puppy op een gegeven moment last krijgen van maag- en darmproblemen.

Interessante weetjes over de Bordeaux Dog

 

  • Sommige Doges de Bordeaux hebben een witte vacht aan de uiteinden van hun benen en op de borst. Hun levensduur is 10 jaar, hoewel bekend is dat ze onder goede zorg tot 12 jaar kunnen leven.
  • Een volwassen mannelijke zwarte Bordeaux Dog kan tot 70 cm lang worden en meer dan 50 kilo wegen. De vrouwtjes zijn ook groot, ze worden 65 cm lang in hun volwassen staat en bereiken een gewicht van 45 kilo of meer.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten