Alaska Malamute: ontdek deze hond

Alaska Malamutes zijn een robuust hondenras met een sterk arbeidsethos, veel natuurlijke energie, groot uithoudingsvermogen en een atletische bouw. Iedereen houdt van ze, bewondert ze en ze worden overal geprezen. Het helpt natuurlijk wel dat ze zo veel op hun voorouder, de wolf, lijken. 

Dit atletische wezen heeft voedsel van hoge kwaliteit nodig dat hen de voedingsstoffen geeft voor een sterke spiergroei en botstructuur. Meestal zijn de gewrichten van Alaska Malamutes niet zo sterk, dus het is aan te bevelen hen te voorzien van voeding met veel voedingsstoffen die de gewrichten kan ondersteunen. 

Deze honden passen zich niet goed aan perioden van hitte aan. Hun voeding moet aangepast zijn aan een eventueel gebrek aan activiteiten tijdens deze periodes. Alaska Malamute honden zijn ook notoir kieskeurig. Handig is om het hele jaar door verschillende voedingsmiddelen die ze lekker vinden af te wisselen.

De juiste verzorging voor een Alaska Malamute

De vacht van de langharige Alaska Malamute heeft de meeste verzorging nodig: hij heeft een lange, dichte vacht die dagelijks moet worden geborsteld om haaruitval en huidproblemen te voorkomen. Omdat deze hond echter een dubbele vacht heeft, is het niet aan te raden om het haar te knippen, vooral in warme of koude seizoenen.

Dit hondenras is energiek, maar het heeft geen extreme oefening van sleeën nodig om gelukkig te zijn. Drie kwaliteitswandelingen per dag moeten voldoende zijn. Ze voelen zich meestal niet comfortabel in kleine flats, hoewel ze ook niet in een tuin kunnen leven. Het zal niet lang duren voordat ze een ​​uitweg vinden naar buiten.

Hoewel het een ras is dat geen genetische ziekten heeft, is het wel belangrijk om goed te letten op de groei en ontwikkeling van deze hond. De Alaska Malamute is, ondanks zijn kracht, een aanhankelijke hond. Hij is erg tolerant ten opzichte van de mensen om hem heen. Dagelijkse borstelbeurten en kwaliteitswandelingen zorgen ervoor dat hij zijn hele leven lang gelukkig kan zijn. Op Alaska Malamute Wereld kan je hier verder over lezen.

Interessante weetjes over de Alaska Malamute

  • Gelijkenis met de wolf. Het is duidelijk dat deze twee dieren op de een of andere manier verwant zijn aan elkaar.
  • Stam van de Mahlemiut. De kolonisten die met deze honden naar Alaska kwamen, waren Inuits, genaamd Mahlemiut. Zij waren de eersten die deze honden fokten en gebruikten voor de jacht, de visserij en als sledehond.
  • De Alaskan Malamute heeft het uiterlijk van een zeer goede sledehond. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden ze echter niet zo vaak gebruikt voor dit soort activiteiten.
  • De Malamute is een extreem winterhard hondenras dat moest werken in extreme weersomstandigheden. Sneeuwval in Alaska staat bekend om hun wreedheid en de ijzige wind kan een volwassen man in minder dan een uur doden.
  • Deze honden kunnen normaal gesproken goed overweg met kinderen en andere huisdieren, hoewel ze, net als veel andere primitieve honden, dominant gedrag kunnen vertonen.
  • Deze honden moesten twee lagen haar ontwikkelen om zichzelf goed te beschermen tegen de extreme omstandigheden in de toendra van Alaska. Het feit dat ze zo’n dikke vacht hebben, betekent dat ze veel haar hebben en dat ze tijdens de ruiperiode (herfst en lente) verharen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten