Gaat u verbouwen? Voorkom rioolproblemen!

VL wonen

Fouten bij een verbouwing kunnen uw afvoer beschadigen. Het verbouwen van uw huis is een geweldige manier om de waarde van uw woning te verhogen. U moet er echter wel voor zorgen dat de renovatie van uw woning uw leidingen niet verstoren. Dat betekent dat u uw sanitair moet beschermen. Woningrenovaties en verbouwingen kunnen bijvoorbeeld uw riolering beschadigen. Dat kan later leiden tot kostbare problemen. Hier zijn een aantal van de meest voorkomende problemen die wij bij loodgieter Amsterdam zijn tegengekomen, zodat u ze kunt voorkomen bij uw verbouwing.

 

Beschadigen van uw afvoer

Er komt veel puin los bij verbouwingen. Al dat vuil en puin moet ergens naartoe, maar die plek mag nooit uw afvoer zijn. Zorg ervoor dat u geen klein vuil zoals spijkers, zaagsel of stukjes gipsplaat of behangresten door het toilet spoelt. Veeg dit soort afval vooral niet door putjes in de badkamer en ook niet in putjes in de tuin. U moet uw afvoerkanalen bedekken zodat u voorkomt dat er per ongeluk gruis of puin in valt. Dat kan uw leidingen beschadigen en grote verstoppingen in uw afvoer veroorzaken. Het ergste wat u in een afvoer kunt weg proberen te spoelen ie cement of beton. Beton wordt zelfs nog harder onder water. Nat cement of beton in uw afvoerkanalen wordt keihard. Het veroorzaakt onherstelbare schade aan uw afvoer. Vaak moet de hele leiding opnieuw aangelegd worden. Pas hier dus mee op!

 

Badkamers

Onder de meest populaire verbouwingen bevinden zich de badkamerverbouwingen. Daar zijn goede redenen voor. U verdient de investering van een nieuwe badkamer altijd terug bij de verkoop van uw huis en u verdient er zeer waarschijnlijk zelfs op. Maar er zijn zaken waar u wel op moet letten. Ga er bijvoorbeeld niet van uit dat de maat van uw afvoer standaard is. Zorg ervoor dat u uw afvoer late meten door loodgieter Amsterdam en dat u armaturen krijgt die op elkaar passen. Proberen om verschillende maten aan te sluiten en te verbinden is vaak meer moeite dan het waard is. Verkeerd afgestemde leidingmaten kunnen uw afvoerkanalen ook beschadigen. U wilt er bij een verbouwing ook zeker van zijn dat de verbouwingswerkzaamheden uw huidige afvoerkanalen niet blokkeren. U kunt door middel van een rioolcamera een inspectie uit laten voeren om er zeker van te zijn dat er geen schade aan uw afvoeren is.

 

Buitenshuis

Buitenkeukens nemen enorm toe in populariteit. Dus gaat u buiten bouwen of verbouwen? Vaak is het opgraven van uw huidige landschap nodig om ruimte te maken. Houd dus rekening met de leidingen die onder uw tuin lopen. Het gebeurt vaak wanneer u meer dan een paar meter diep begint te graven. Op dat moment is de kans groot dat u een belangrijke leiding raakt. In het geval van een waterleiding, loopt u het risico dat er waterschade ontstaat in uw tuin. Uw tuinafvoer is van belang voor het voorkomen van overstromingen na zware regenbuien.

Belangrijker nog dan het voorkomen van schade aan uw eigen afvoerkanalen is het voorkomen van schade aan uw nutsvoorzieningen. Zorg ervoor dat uw aannemer aansprakelijkheidsdekking heeft en verzekerd is heeft voor dit soort zaken. Als er iets misgaat door iets wat de aannemer heeft gedaan, dan dekt de verzekering in zo’n geval de kosten van de reparatie. Zelfs de meest betrouwbare en ervaren aannemers kunnen fouten maken. Heeft u ondanks deze informatie toch problemen met uw riolering tijdens of na een verbouwing? Neem dan vandaag nog contact op met ons via de website

 

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten