De voordelen van aluminium kozijnen op een rijtje

Aluminium kozijnen zijn momenteel een grote trend, zowel voor binnen als voor buiten. Denk aan grote raampartijen, afscheidingswanden in kantoorpanden of scholen, een staallook deur in huis of gewoon ter vervanging van bestaande kozijnen. Maar waarom kiezen zoveel mensen tegenwoordig eigenlijk voor aluminium kozijnen? Dat komt omdat aluminium kozijnen heel veel voordelen hebben.

 

  1. Aluminium kozijnen passen bij elke woning, bedrijfspand of utiliteitsgebouw

Er is zoveel keuze in aluminium kozijnen dat het voor elke woning of bedrijfspand geschikt is. Dat geldt uiteraard ook voor utiliteitsgebouwen zoals scholen, gezondheidscentra en wijkcentra. Er zijn bijvoorbeeld zo’n zeshonderd verschillende kleuren coatings waar je uit kunt kiezen. Daarnaast is er de keuze tussen een matte of glanzende afwerking. En ook qua verdeling van het glas kun je alle kanten op. Aluminium kozijnen passen dus bij elke woon- en werkstijl. Tegenwoordig is de industriële look bijvoorbeeld erg in trek, denk aan grote zwarte puien met veel glas. Deze kozijnen hebben de uitstraling van staal, maar zijn bijna altijd van aluminium. Een ander voordeel van aluminium kozijnen is dat ze supersterk zijn, daarom zijn ze ideaal voor (extra) grote raam- en deurpartijen.

 

  1. Energie besparen

Een belangrijke reden om voor aluminium kozijnen te kiezen is omdat je er energie mee kunt besparen. Aluminium kozijnen isoleren beter dan houten kozijnen. Niet dat het materiaal aluminium op zich nou zo’n goed isolerend materiaal is. Maar aluminium kozijnen zitten tegenwoordig zo vernuftig in elkaar dat het bekend staat als energiebesparende keuze om je huis te verduurzamen. Dat zit zo: nieuwe aluminium kozijnen bestaan uit drie delen en het middelste deel bestaat uit polyamide dat is versterkt met glasvezel. Dat middendeel, ook wel isolator genoemd, daar gaat het dus om. Die zorgt ervoor dat er geen geleiding van kou van buiten naar binnen plaatsvindt. En andersom ook, in de zomer zorgt de isolator ervoor dat de warmte buiten blijft. Dit geldt vooral als de kozijnen worden voorzien van isolerend glas, zoals HR++ of triple glas. Maar dat is vandaag de dag eigenlijk de standaard, dus dat kan niet mis gaan. Aluminium kozijnen zijn dus een uitstekende keuze als het gaat om het besparen van energie.

 

  1. Goed voor het milieu

Aluminium kozijnen gaan levenslang mee en zijn honderd procent recyclebaar. Aluminium kozijnen verouderen en vervormen niet of nauwelijks. Door de extra beschermlaag die erop zit, zijn ze niet vatbaar voor weersomstandigheden, zoals UV-straling, winterse buien en regen. Daarom gaan ze zo lang mee. Verder kunnen oude aluminium kozijnen geheel hergebruikt worden om andere producten van te maken. Geef je om de natuur en het milieu? Dan kies je voor aluminium kozijnen.

 

  1. Geld besparen

Omdat aluminium kozijnen erg lang houdbaar zijn én je energierekening omlaag brengen, zijn aluminium kozijnen ook goed voor je portemonnee. Daarnaast hebben aluminium kozijnen nauwelijks onderhoud nodig. Schilderen is niet meer nodig, dus ook op dat vlak kun je behoorlijk besparen. Het onderhoud kun je makkelijk zelf doen. Drie à vier keer per jaar afnemen met een doek en lauw water – of eventueel met een sopje – is voldoende.

 

  1. Veiligheid staat voorop

Aluminium kozijnen zijn een veilige keuze. Het materiaal verbuigt niet, versplintert niet en gaat dus niet snel kapot. Zeker in combinatie met hang- en sluitwerk dat aan het politiekeurmerk voldoet – wat tegenwoordig de standaard is – zijn aluminium kozijnen echt inbraakwerend te noemen. Met andere woorden: het inbrekersgilde zal wel drie keer nadenken voordat ze in een huis of bedrijfspand met aluminium kozijnen proberen in te breken. Als je zeker wilt weten dat je voor de goede aluminium kozijnen kiest – want ze worden in verschillende kwaliteiten aangeboden – kun je het beste in zee gaat met een betrouwbare leverancier, zoals Schipper Kozijnen. Bekijk aluminium kozijnen in Amsterdam.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten