Financiële-, administratieve- en technische zorg van je VvE uit handen geven?

VL wonen

Soms is VvE beheer noodzaak, soms alleen maar handig. In elk geval kunnen wij van VVEgemak ontzorgen. Op de site is te lezen dat wij een online systeem hebben voor alle leden, dat wij maandelijks de boekhouding bijwerken, en dat wij op de ledenbijdragen letten. VVEgemak stelt de jaarrekening en begroting op, voert controle op de verzekeringen, en helpt bij het opstellen van de verklaring VvE bij verkoop van het appartement. Daar nog extra bovenop zijn interessante opties zoals een archief betalingsverkeer. Lees verder over de Vereniging van Eigenaren beheer VVEgemak, en wat het voor jou en je buren kan betekenen.

 

VvE

De Vereniging van Eigenaren is een goede wet. In ieder geval is het een goede zaak dat het bij de notaris overgedragen wordt, dat een lek dak ook voor rekening van de benedenburen is. In de praktijk blijkt dat de wet teveel open eindjes heeft, met soms vervelende gevolgen. Niet uitzonderlijk is er sprake van wanbetaling door leden, en is de administratie een janboel. Samen met de buren het appartementencomplex tiptop in orde houden verloopt niet altijd makkelijk, laat staan investeren in de toekomst. VvE beheer kan dan uitkomst bieden. VVEgemak is dan die externe losse partij die de problemen van de verenigingen door en door kent. VVEgemak neemt veel zorgen uit handen. Samen met je buren kun je dan jezelf richten op het appartementencomplex klaar maken voor de toekomst.

Een goed onderhouden en schoon woonblok willen we allemaal. Omdat iedereen dat inziet, is het begin goed. Ondanks het inzicht gaat er toch nog veel fout. Lastiger is een appartementencomplex klaarmaken voor de toekomst. Het vraagt veel kennis om in te schatten hoe je woning zal zijn na de energietransitie. Het is de bedoeling dat alle woningen in de nabije toekomst geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen, en dat het gebruik van leidingwater fors terug gebracht gaat worden. De gasgestookte CV-ketel gaat eruit, daarvoor komt een warmtepomp terug. De warmtepomp, die zowel kan verwarmen als koelen, moet dan gevoed worden door de zonnepanelen op het dak. Waarschijnlijk spoelen we tegen die tijd de toiletten door met opgevangen regenwater. Tijdens de ledenvergaderingen omtrent, hoe houden we het trappenhuis schoon, moet er dan ook gesproken worden over de energietransitie. Dat karwei is te groot en teveel, het levert meer vragen op dan antwoorden.

 

VvE beheer

Niet alleen jouw woonblok staat voor een uitdaging. Alle appartementencomplexen zullen in de toekomst anders zijn dan nu, en wij van VvE beheer zien dat allemaal aan. Daadwerkelijk bij iedere Vereniging van Eigenaren zijn er meer vragen dan antwoorden, en altijd is er iemand die er niet voor openstaat. Laatste maakt vergaderen lastig, en niet uitzonderlijk komt er een opeenstapeling van meerdere problemen zoals wanbetaling. Deze problemen zijn te voorkomen door in een vroeg stadium met VVEgemak in Amsterdam in zee te gaan. Ook als de problemen al aanwezig zijn, kun je VVEgemak benaderen om die problemen op te lossen. VVEgemak Amsterdam heeft de ervaring, weet hoe lastig het kan zijn, maar vinden altijd wel een oplossing. De wet is immers prima, maar in de praktijk uitvoeren een hele klus.

https://vvegemak.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten