Wonen in een appartement

Enkele tips om een oude woning een facelift te geven

VL wonen

Ben je de trotse eigenaar van een woning maar heeft ze al enkele jaren op de teller staan? Dan kunnen wat renovatiewerken aangewezen zijn om de oude dame weer wat statigheid terug te geven. Afhankelijk van je budget kan je voor een totaalrenovatie kiezen, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Welke zaken pak je dan best eerst aan, en welke kunnen wat blijven liggen terwijl je je spaarvarken terug wat vetmest?

Het is trouwens ook goed om te weten dat er voor deze renovatiewerken een verbeteringspremie bestaat op Vlaams gebied, vergeet dus niet te checken of je hiervoor in aanmerking kan komen. Je spaarvarken zal je dankbaar zijn.

DAKRENOVATIE:

Water dat binnensijpelt in je woning of in je dakconstructie kan vrij snel voor onherstelbare schade zorgen. Wij zouden aanraden om er eerst voor te zorgen dat je droog zit, maar daarbij kan je als je dakwerken laat uitvoeren ook extra isolatie laten aanbrengen waarbij je dan weer kan uitsparen op verwarming,…

VOCHTBESTRIJDING:

Eigenlijk voor ons een gedeelde eerste plaats samen met dakwerken. Bij dakwerken zou het water van boven komen, bij vochtbestrijding hebben we het meestal over het water dat van onder komt. Optrekkend vocht in de muren of condensatieplekken bij koude bruggen,… het is een sluipend probleem dat zich stilletjes in of achter muren en behang kan uitwerken. Laat het dus niet begaan.

GEVELWERKEN:

Vaak niet het meest belangrijke als het neerkomt op comfort of gemak, maar het oog (en dat van buren en vrienden) wil ook wat. Een opfrissing van je gevel met wat gevelwerken kan veel doen voor de indruk die je huis geeft. Los hiervan kan het ook helpen met eventuele vochtproblemen door water dat tegen de geven komt via slechte goten of regenpijpen, of door condensatievocht tegen (verouderde) ramen of deuren.

SANITAIR UPDATEN:

Die voor-oorlogse badkamer heeft zeker haar charme, maar een modern toilet of een uitbreiding met een stoombad of sauna klinkt ook niet slecht. Verwen jezelf ook eens een beetje.

ELEKTRICITEIT UPDATEN:

We gebruiken een hoop meer elektrische spullen dan onze voorouders, onze woningen hebben dan ook meer stopcontacten en een steviger net nodig. Goed voor de brandveiligheid, en waarom niet van de renovatiewerken gebruik te maken om een netwerk in het huis te leggen zodat ook het internet de volgende jaren overal in de woning te gebruiken valt.

Limas@home is een professionele aannemer en wil u graag met raad en daad bijstaan tijdens uw renovatiewerken. Twijfel niet om contact met ons op te nemen, onze vakmannen staan u graag te woord voor vrijblijvend advies of een offerte.

http://www.limasathome.be/nl/blog/oud-huis-renoveren