Regelmatige luchtkanaalreiniging voorkomt schimmel

VL wonen

Een reiniging afzuigsysteem is nodig op een regelmatige basis om de luchtkwaliteit in de woning of het kantoor te garanderden. Luchtverontreiniging kan haar oorsprong vinden in de luchtkanalen of ventilatiesystemen die ons omringen. Denk hierbij niet enkel aan de grote infrastructuur zoals centrale afzuigbuizen maar ook aan warmtewisselaars, raamroosters en ventielen waar schimmelsporen makkelijk kunnen broeden en zich verspreiden. Een infectie van deze plaatsen is nefast voor de gezondheid en kan leiden tot chronische aandoeningen van de luchtwegen en een zwakkere algemene gezondheid en productiviteitsverlies.

Los van de gezondheidsrisicos is het ook voor uw installatie goed deze regelmatige kanaalreiniging te laten uitvoeren. Een goed onderhouden installatie heeft tot 10% beter rendement dan eentje zonder structurele dieptereiniging. Het systeem gaat dan ook beter werken en langer meegaan, en dat is goed voor de gezondheid van uw budget.

Schimmel verwijderen doe je beter vroeg dan laat, voor het je weet zit het diep in de structuur van het onderliggende materiaal en moet je constructiewerken uitvoeren in plaats van een dieptereiniging. De wortels van de schimmel kunnen zich immers diep nestelen en opnieuw een bron van overlast starten indien ze niet volledig aangepakt worden. Schimmel is vaak een gevolg van teveel vocht dat zich langere tijd, via condens, ophoopt. Goed ventileren blijft dan ook de beste oplossing, en een luchtkanaalreiniging is dan ook nodig om te zorgen dat je het probleem dat je probeert aan te pakken hierlangs niet enkel erger maakt door net nog meer sporen door je woning of kantoor te jagen. Vocht, vet en vuil vormen zich met de jaren nu eenmaal in deze luchkanalen en zijn naast schimmel ook een voedingsbodem voor huisstofmijt en virussen. Onze experts kunnen u met vakkundig advies bijstaan om de kanaalreiniging grondig en tijdig aan te pakken zodat al deze nefaste effecten voorkomen kunnen worden.

Naast het de luchtkanaalreiniging is ook het mechanische reinigen van het systeem, met name de motor, van levensbelang voor uw systeem. Ook in de motor kan zich vuil ophopen en zo de levensduur en efficientie van uw mechanische ventilatie belemmeren. Een regelmatige dieptereiniging verbeterd de luchtstroming en zal ervoor zorgen dat de energiekosten lager blijven.

Heb je vragen over schimmel verwijderen of reiniging afzuigsysteem; of wil je graag een vakman van Limas Hygienics een controle laten komen doen? Neem dan vrijblijvend contact op voor advies of offerte.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/luchtkanaalreiniging-voorkomt-schimmels

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten